Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia po výhře ve Varech dotáhla Třinec

Praha - Hokejisté Slavie zvítězili v předehrávce 18. kola extraligy na ledě Karlových Varů 3:2. Pražané vedli po gólu Michala Poletína před polovinou zápasu už 3:0 a bodovali podeváté z posledních deseti zápasů, díky čemuž se dotáhli v tabulce na čtvrtý Třinec. Západočeši nebodovali počtvrté v řadě a zůstávají dvanáctí.

Karlovy Vary - Slavia
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

S přeskupenými formacemi a novou akvizicí z Vítkovic, útočníkem Tomášem Káňou, začali domácí nervózně. Hokejovější Slavia si od prvních minut úvodního dějství vytvořila herní převahu, kterou vyjádřila i gólově. V 11. minutě si před Mensatora nabruslil Kadlec a procedil puk za jeho záda. Při vyloučení Skladaného o dvě minuty později navýšil skóre další ze slávistických obránců Kempný.

I na začátku druhé třetiny Slavia s přehledem ovládala dění na ledě. Krenželok ani Skokan ještě své šance nevyužili, Skokan si ale vše vynahradil ve 28. minutě, když chybujícímu Kohnovi odebral za brankou puk a nezištně nahrál Poletínovi, který se nemýlil. Domácí odpověděli při krátké přesilové hře, když se k puku dostal Zaťovič a prostřelil do té doby pozorného Kopřivu. Karlovarské hráče snížení povzbudilo, ale Gulaši ani Nosek kontaktní branku nevstřelili.

Naopak od další pohromy uchránil Západočechy Mensator, když nadvakrát zlikvidoval Alinčův samostatný únik. Úvodní minuty závěrečné části přinesly snahu domácích s nepříznivým vývojem něco udělat. Výsledkem snažení však byla pouze Gründlingem nastřelená tyč. Pražané velice dobře bránili střední pásmo, a tak si větší tlak na Kopřivovu branku dokázala vytvořit pouze Pechova formace.

Nepříjemný moment potkal v 55. minutě karlovarského Vachovce, který po tvrdém střetu zůstal ležet na ledě a opustil jej až za pomoci spoluhráčů. V poslední minutě přece jen po Gřegořkově střele vykřesal při power play pro Energii naději Kumstát. To však ze strany domácích bylo vše a k vyrovnání jim nepomohla ani opětovná hra bez brankáře.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (Pech, D. Nosek), 60. Kumstát (Gřegořek, Pech) - 11. Kadlec (Hertl, Alinč), 13. Kempný (Žejdl, V. Růžička ml.), 28. Poletín (Skokan). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 2609.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, D. Kohn, J. Látal, Kloz, Gřegořek, MacDonald, D. Nosek, Gulaši - Koblasa, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, T. Káňa, J. Doležal ml. - Skladaný, Vachovec, Zucker. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, V. Růžička ml., P. Jelínek - Žejdl, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že Slavia poslední zápasy hrála výborně, že to pro nás nebude lehký zápas. Chtěli jsme jít do vedení, aby hosté museli hru otevřít, ale bohužel jsme inkasovali první dvě laciné branky. To udalo ráz celému zápasu. Za stavu 0:3 nám nezbývalo než nahazovat puky a snažit se dostat přes střední pásmo. Malé pozitivum je, že hráči se dokázali přinutit se stavem zápasu něco udělat a že zápas nevypustili. Jenom škoda neproměněných šancí v poslední třetině. Michal Vachovec má pravděpodobně otřes mozku."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "My jsme se samozřejmě na Karlovy Vary připravovali. Domácí nehráli vůbec špatně, měli trošku smůlu v koncovce a byli silní kolem branky. My jsme taktiku podřídili hlavně obraně s tím, že budeme chodit do rychlých protiútoků. To se nám i dařilo, v půlce zápasu jsme se dostali do tříbrankového vedení. Zbytečně jsme si to však zkomplikovali, šance na zvýšení náskoku jsme tam měli. Chci mužstvo pochválit za bojovnost. Jsme rádi, že jsme tady ty body urvali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články