Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slavia po nájezdech porazila brněnskou Kometu

Praha - Hokejisté pražské Slavie zdolali ve 43. kole extraligy Kometu Brno 2:1 po samostatných nájezdech a po sedmé výhře z posledních osmi domácích duelů si upevnili čtvrté místo. Ve čtvrté sérii rozstřelu rozhodl svým druhým úspěšným pokusem útočník Vladimír Růžička. Kometa se i přes čtvrtou porážku za sebou drží na osmé pozici.

Slavia - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

První velkou šanci měla ve druhé minutě Kometa, když Jan Hruška po pravé straně unikl domácí obraně, oklamal i vyjíždějícího Furcha, ale z úhlu pak netrefil odkrytou branku. Na druhé straně Faltera prověřil Jelínek a s dorážkou neuspěl Tomica. Hosté se ubránili i při dvou trestech Malce a v 15. minutě měl možnost Zohorna. Slavia odolala při Mickově vyloučení, jenže v 18. minutě už Brno slavilo vedení.

Erat se po průniku po levém křídle snažil přihrát před branku, ale Šenkeřík nešťastně srazil puk do vlastní branky. Pražané hned po 21 vteřinách druhého dějství vyrovnali, když se od modré čáry trefil kapitán Kadlec. Kometa odpověděla aktivitou a vrátit vedení na její stranu mohl Koreis, svůj blafák ovšem ke gólu nedotáhl. V polovině utkání sudí nařídili za Kubošovo hození hole při šanci Dlouhého trestné střílení, jenže Dlouhý při něm na Furcha nevyzrál.

Vzápětí se rýsovala šance na skórování Slavii, když šli ve stejný okamžik pykat Bičánek s Janem Hruškou, ale Kometa se celé dvě minuty ve třech proti pěti ubránila. V největší šanci nepřekonal Faltra Žejdl. Už po skončení přesilovky minul branku Klhůfek. Slavia pak v druhém dějství nevyužila ještě další dvě přesilovky.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí, ve 46. minutě byla však blíže vedoucímu gólu Kometa. Do úniku se dostal Dočekal, Furch však jeho pokus mezi betony vystihl. S přibývajícím časem byla hra z obou stran o něco opatrnější. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Brna při Kadlecově trestu. Gól pak nepadl ani v pětiminutovém nastavení a v nájezdech rozhodl Růžička.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávka: 21. Kadlec (Micka), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. - 18. Erat. Rozhodčí: Kalivoda, Souček - Horinek, Pešek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 4865.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Koma, Kolařík, Kempný, Šenkeřík - Micka, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Vrdlovec, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Brno: Falter - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Koreis, Dočekal, Burian - na nájezdy navíc Němec. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Josef Beránek (Slavia): "Bylo to urputné utkání, v němž nepadlo moc gólů a rozhodly nájezdy. My jsme měli využít přesilovku pět na tři, ale na druhou stranu soupeř měl penaltu a nás podržel brankář."

Zdeněk Venera (Brno): "Byl to dobrý a celkem vyrovnaný zápas s výbornými výkony gólmanů a obran. Gólů nebylo moc. Slavia možná působila opticky aktivněji, my jsme na druhou stranu měli větší šance. Bylo tam jedno trestné střílení a ve třetí třetině samostatný nájezd. Nerozhodný výsledek byl asi spravedlivý, my na nájezdy poslední dobou vůbec nemáme štěstí, takže je z toho bod. Jsme rádi alespoň za ten jeden, snad se k nám někdy v nájezdech taky přikloní štěstí a ten druhý bod získáme my."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články