Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia otočila zápas s Vítkovicemi

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v dohrávaném utkání 33. kola extraligy Vítkovice 4:2, poprvé v sezoně tak ostravský tým porazili. Pražané, kteří v předchozích dvou vzájemných zápasech nedokázali vstřelit ani gól, si výhrou upevnili čtvrté místo v tabulce. Vítkovice klesly na desátou pozici.

Slavia - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hosté dostali hned v úvodu první třetiny dvakrát příležitost zahrát si přesilovou hru a druhý faul domácích potrestali. V 8. minutě otevřel skóre po Romanově vzorové přihrávce obránce Sloboda. Vzápětí mohl přidat druhý gól Ujčík, Furcha však překonat nedokázal. Slavia se v úvodní dvacetiminutovce dostala pouze do jedné větší šance, příležitost Skokana ale zastavil Hruškův faul a následnou početní výhodu Pražané nevyužili.

Vyrovnat se jim podařilo hned na začátku druhé části, když Micka zakončil své premiérové střídání v zápase brankou. Vzápětí mohl dostat Slavii do vedení Sklenář, přečíslení dva na jednoho ale ideálně nezakončil. Mnohem více štěstí měli Vítkovičtí. Ve 25. minutě sice Furch vyrazil Stehlíkovu střelu po samostatné akci slovenského beka, od Klhůfka se ale puk odrazil za jeho záda.

Domácím se ale pak v rozmezí 40 sekund podařilo otočit vývoj. Při hře čtyři na čtyři překonal nejprve Šindeláře Krenželok a poté se ujala i Skokanova teč Klhůfkovy střely bezprostředně před vítkovickou brankou, do které se následně místo Šindeláře postavil Málek. Hosté byli střelecky aktivnější a ve 34. a 35. minutě mohl vyrovnat nejprve Svačina a poté z brejku Burger, pozorný Furch ale obě gólové šance zlikvidoval.

Vítkovice se snažily vyrovnat, třetí gól ale nedokázaly vstřelit ani v početních výhodách. Hosté měli sice více ze hry, ale domácí také občas "hrozili". Čtyři minuty před koncem normální hrací doby mohl rozhodnout Alinč, Málek byl ale připravený. Hostující trenér Oremus se už v 58. minutě rozhodl riskovat hru bez brankáře, vyrovnat se ale jeho svěřencům nepodařilo. Naopak Tomica zpečetil výhru Slavie gólem do prázdné branky.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Micka (P. Jelínek), 26. Krenželok (Kempný, Alinč), 27. Skokan (Klhůfek, Kučný), 59. Tomica - 8. Sloboda (Roman, Svačina), 25. Stehlík (Roman). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 2 689.

Slavia: Furch - Kolařík, Kempný, Kuboš, Dresler, Koma, Kučný, od 41. navíc Beňovič - Skokan, P. Jelínek, Tomica - Vrdlovec, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Poletín, Klhůfek, Stránský, od 21. navíc Micka. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Vítkovice: Šindelář (27. Málek) - Malík, Stehlík, Sloboda, Voráček, Štencel, Kudělka, Pastor - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, Húževka - Bartánus, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Svozil.

Vladimír Růžička (Slavia Praha): "V této sezoně se nám na Vítkovice nedaří, hrají velice dobře a dokázaly to i dnes. Paradoxně jsme byli horší a vyhráli jsme. Výborně nám zachytal brankář a jsem rád, že se nám podařilo urvat tři body, o které se pereme v každém zápase. Minulé utkání v Litvínově bylo špatné, ale dnes musím klukům poděkovat, protože to odbojovali. Štěstí se dnes přiklonilo k nám."

Peter Oremus (Vítkovice): "K lepšímu výsledku na Slavii musí být náš výkon lepší, agresivnější. Šance jsme měli, ale jejich realizace byla slabá. Rozhodla druhá třetina, ve které jsme dostali dva góly při hře čtyři na čtyři. Náš výkon měl být úplně jiný, pokud jsme chtěli na Slavii uspět. Proto Slavia zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články