Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia otočila druhý zápas semifinále a vyrovnala sérii na 1:1

Praha – Po vysoké porážce v úvodním semifinálovém utkání se podařilo hokejistům pražské Slavie zvítězit nad Plzní a vyrovnat stav série na 1:1. V dramatickém zápasu padlo jedenáct gólů, zejména slávisté se při nich mohli cítit jako na houpačce – ze stavu 1:3 otočili na začátku závěrečné třetiny na 5:3, nakonec ale museli své vítězství urputně bránit, neboť utkání se uzavřelo za stavu 6:5. Do O2 Areny se přišla podívat nejvyšší návštěva z letošního play off - 12 558 diváků.

Nabuzená Plzeň začala dnešní utkání tak, jak to úspěšné páteční zakončila. Již po pár vteřinách měl šanci Straka, ale neuspěl. Slavia s obměněným složením sestavy odpověděla až v sedmé minutě, ale Vašíčkovu ránu vyrazil Chábera a stejně úspěšně si vedl i při následné Tomicově dorážce. O chvilku později nezlomil bezbrankový stav ani nadvakrát Bednář, vzápětí se však do přečíslení dvou na jednoho dostali hosté, Tomas ideálně předložil puk Kracíkovi a ten prostřelil Nerudu.

Ve 12. minutě byl blízko vyrovnání Drtina, když ranou od modré čáry při přesilovce orazítkoval horní tyč. Chvilku poté hráli v početní výhodě i hosté, Kracík našel výtečnou přihrávkou najíždějícího Smreka, Neruda ovšem pohotově zakročil a zachránil Pražany od pohromy. V 16. minutě střílel Bednář, Cháberou vyražený puk baseballově sám ze vzduchu doklepl do sítě a bylo vyrovnáno. Na definitivní verdikt si však museli slávisté ještě počkat, než trefu potvrdil také videorozhodčí.

Krátce po vyrovnávacím gólu se do slibné pozice dostal Adamský, ale zakončil jen do boční konstrukce branky. Vedení na stranu domácích mohl ještě před přestávkou strhnout Beránek, bekhendem však branku minul.

Přestože v úvodu druhého dějství dohrávala Slavia přesilovku z konce první třetiny, sama inkasovala. Adamský z pozice levého křídla tvrdě vypálil, Neruda vyrazil puk betonem pouze před Dvořáka a ten nezaváhal. Ve 22. minutě měl vyrovnání na holi Růžička, z dobré pozice však trefil jen Cháberovu lapačku, z níž puk vypadl přesně na brankovou čáru, ale plzeňský gólman ho stihl včas přikrýt.

Další velkou šanci měl vzápětí Červenka, když obkroužil celé brankoviště, povytáhl Cháberu z branky, ale propálit ho nedokázal. Ve 28. minutě minul Tomas, po chvilce byl na druhé straně v šanci Čermák, ale puk prosvištěl těsně vedle tyče. Obrovskou šanci potom spálil bekhendem zakončující Kovář, ale hosty to nemuselo dlouho mrzet, neboť jejich vedení vzápětí zvýraznil Kubalík, který na sebe vzal zodpovědnost při přečíslení dvou na jednoho a rychlým švihem na bližší tyč pokořil Nerudu.

Slavia poté ještě zvýšila aktivitu, vyloženou šanci si však nevypracovala ani při obléhání Cháberovy branky při vyloučení Pácala. Pouhých osm vteřin před druhou přestávkou jí však dal záblesk naděje parádní střelou do pravého horního růžku Doležal.

Povedený závěr druhé dvacetiminutovky Slavii evidentně povzbudil a do třetí třetiny vlétla jako uragán. Po 50 vteřinách pálil z otočky Bednář, na jehož střelu sice ještě stihl Chábera zareagovat, ale na Červenkovu dorážku byl již krátký a bylo vyrovnáno 3:3.

Po dalších 44 sekundách již domácí vedli. Hruškovo nahození od bočního hrazení usměrnil před Cháberou Vondrka. Pražané tak otočili skóre z 1:3 na 4:3 za pouhých 102 vteřin hracího času a hostující lavička si okamžitě vyžádala oddechový čas.

V 46. minutě nezakončil Straka v přečíslení dvou na jednoho, chvilku poté hráli hosté přesilovku, jenže do přečíslení s Doležalem se dostal Micka a nadvakrát procpal kotouč za Cháberova záda. V 55. minutě však hosté další z přesilovek využili a Vlasák snížil. Odpovědět mohl vzápětí Vondrka, ale nedal.

Přišel dramatický závěr. V čase 59:11 sáhli hosté k power-play a po pouhých deseti vteřinách se zdálo být definitivně rozhodnuto, když prázdnou klec trefil šťastným odrazem puku o hrazení zpoza vlastní branky Kadlec, jenže 13 sekund před vypršením základní hrací doby Adamský ještě snížil. Na vyrovnání však již hosté nedosáhli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články