Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia je prvním extraligovým finalistou

Praha - Hokejisté mistrovské Slavie si po roce opět zahrají o extraligový titul. Dnes na domácím ledě v pražské O2 Areně díky hattricku Jaroslava Bednáře a rozhodujícímu nájezdu Vladimíra Růžičky mladšího porazili Plzeň 6:5 po samostatných nájezdech. V semifinálové sérii tak vyhráli 4:1 na zápasy. Více informací najdete na serveru hokejzive.cz.

Zápas měl famózní diváckou kulisu. Turnikety prošlo 15 176 diváků, což byla rekordní návštěva celé sezony. Pražané byli v začátku utkání aktivnější. Na začátku desáté minuty krátce po skončení první přesilovky Západočechů ujel hostující obraně Bednář, ale kvůli Benákově hákování zakončit nemohl a sudí nařídili trestné střílení. Toho se ujal samotný Bednář a střelou mezi betony pokořil Cháberu. Vzápětí však musel na trestnou lavici Micka, při přesilovce tečoval Kovář Redlihsovu střelu od modré a bylo vyrovnáno.

V 15. minutě si početní výhodu zahrála také Slavia a na její využití stačilo Červenkovi pouze 13 vteřin - přesně zacílil od modré čáry a Slavia znovu vedla. Gólový účet první třetiny uzavřel opět Bednář, který skóroval rychlou střelou zápěstím.

Plzeň se nevzdala ani po čtvrtém slávistickém gólu

Když Slavia přidala po individuální akci kapitána Beránka, jenž našlápl od vlastní obranné modré čáry, na začátku druhého dějství čtvrtý gól, zdálo se, že jejímu vítězství již nebude stát nic v cestě. Plzeň se však nadechla k velkému náporu, který odstartovala přesilovková dělovka Cartelliho jen 39 vteřin poté. Ve 29. minutě přispěchala s pomocí dokonce Slavia. Po Červenkově nahrávce přeskočil puk před Furchem Slobodovu hůl a skončil k překvapení domácího gólmana za jeho zády. Gól byl připsán Matějovskému. Pouze 11 vteřin přesilovky Slavie pak stačilo na brejk Adamskému, jenž prostřelil Furcha mezi betony a vyhnal ho tím z branky.

V 35. minutě zvedla zaplněnou O2 Arenu ze sedadel bitka, v níž byly nejaktivnější dvojice Redlihs - Endál a především pak Vašíček - Nedvěd. Celé kvarteto také po dlouhém rozdělování trestů zamířilo předčasně do kabin s tresty na pět minut a do konce utkání. Zaskočenou Slavii dostal zpět na koně a především do hry ve 45. minutě Bednář, který tak završil hattrick.

Straka vyrovnal sekundu před koncem

V čase 58:57 sáhla hostující lavička k oddechovému času. Přestože se vhazovalo v obranném pásmu Plzně, hosté se vzápětí nastěhovali před Nerudu a odvolali Cháberu z branky. Při hře v šesti však pět sekund před koncem upadl na modré čáře Smrek, ale ani dva slávisté ho nedokázali obrat o kotouč, ten poté doputoval k nehlídanému Strakovi, který vteřinu před koncem vyrovnal.

Šance se střídaly na obou stranách i v prodloužení. Jelikož se žádná z nich neujala, na řadu přišly nájezdy. Začínala Plzeň. Vostřáka vychytal Neruda, Bednář minul branku. Strakovi ve druhé sérii utekl kotouč, ale ani Červenka neuspěl, Chábera mu vypíchl puk. Vlasák poté minul klec. Na nájezd se rozjel syn slávistického trenéra. Měl podle svých slov velký strach. Přesto však nezaváhal a vstřelil rozhodující gól celé série a završil přes tři a půl hodiny dlouhé drama.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články