Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia chce v Plzni alespoň jednou zvítězit

Praha/Plzeň - Hokejisté pražské Slavie stejně jako ve čtvrtfinále ztratili jeden z úvodních semifinálových zápasů na svém ledě. V Plzni proto potřebuje obhájce prvenství nutně alespoň jednou uspět, aby se nedostal do stejné situace jako o kolo dříve s Vítkovicemi, kdy musel dohánět ztrátu 1:3 na zápasy. Třetí utkání se hraje ve středu, čtvrté o den později. Slavii se přitom v Plzni historicky velmi daří.

Slavia v Plzni neprohrála v základní hrací době od prosince 2004, kdy podlehla těsně 2:3. Od té doby se na západě Čech utkala obě mužstva v osmi duelech, z nichž Pražané čtyři vyhráli, třikrát podlehli v prodloužení a jeden skončil bezbrankovou remízou.

Západočeši dali jasně najevo, že se nehodlají smířit s rolí komparzistů, která jim byla i kvůli předchozím náročným bojům ve vyřazovací části přisuzována. "První zápas nám vyšel nad očekávání, druhý jsme dlouho drželi v rukou otěže my, ale nakonec se ho bohužel nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Dostali jsme tam nešťastný gól po vhazování krátce před koncem druhé třetiny, který Slavii nakopl. I za to jedno vítězství jsme však rádi," řekl asistent trenéra Milan Razým.

Nabídne třetí utkání další přestřelku?

Ve dvou semifinálových zápasech bylo k vidění již celkem 17 branek. "Těch gólů asi už nebude tolik, ale doufáme, že se bude hrát znovu atraktivní hokej a diváci si přijdou na své. Slavii není vlastní hrát nějak úpornou defenzivu, my se však musíme v obraně rozhodně zlepšit," prohlásil Razým.

Výhoda domácího prostředí by měla dát opět více volnosti první formaci Martina Straky, kterou se soupeři podařilo ve druhém utkání velmi dobře pohlídat - prosadila se pouze jednou v přesilovce. "Tohle pro nás bude určitě výhoda, že budeme moct při střídání zareagovat podle toho, koho pošle na led Slavia," plánoval Razým. Obranu Lasselsbergeru vyztuží uzdravený Cartelli, s virózou však bojuje další zadák Smrek, o jehož startu se rozhodne až v den zápasu.

Slávisté jsou kompletní. V posledním utkání si navíc i zvýšili pošramocené střelecké sebevědomí proti gólmanovi Janu Cháberovi, kterého nemohli v semifinále dlouhých 75 minut prostřelit, až se trefil Jaroslav Bednář. V průběhu utkání pak Chábera inkasoval dokonce čtyřikrát během devíti minut. "Chytá opravdu ve velké pohodě, věří si proti nám, ale gól lze vstřelit každému gólmanovi a my věříme, že mu ještě nějaké dáme," přál si asistent slávistického trenéra Kalous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články