Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Slavia byla ve všem lepší, uznal kladenský kapitán Patera

Praha - Hokejisté Kladna po vyřazení mistrovských Pardubic ztroskotali ve čtvrtfinále na Slavii. Sen Rytířů o první účasti v semifinále od roku 1995 se rozplynul především na žalostné produktivitě. Kladno, které předtím s posilami z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem rozdávalo hokejovou krásu, ve čtvrtfinále vstřelilo v pěti zápasech jen tři branky.

Pavel Patera
zdroj: ČT sport

Kladenský kapitán v předkole zaznamenal v pěti zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence, proti Slavii však lídr, jehož trápila i chřipka, už přidal jen jednu přihrávku. "Samozřejmě koncovka rozhodla, ale i jinak byla Slavia ve všem lepší. My jsme ji potrápili jen ve druhém a třetím zápase. Jinak byla lepší, zaslouženě postoupila," řekl Patera. Podle něj už Rytíři nedokázali předvést takové výkony jako proti Pardubicím.

Pavel Patera:

"Kdybychom proti nim (Pardubicím) hráli takhle, už bychom vypadli s nimi. To chtění bylo v předkole daleko větší než teď proti Slavii. Ale to nesnižuje výkon Slavie. Ta postoupila zaslouženě."

Dnes Slavii chyběl Miroslav Kopřiva, který dostal ve čtyřech zápasech sérii od Kladna jen tři branky. Dominika Furcha ale dnes Kladenští nepřekonali. "Vůbec jsme to neřešili. To nebylo o tom. Ani jeden gólman neměl žádné těžké zákroky, taky to tak dopadlo," doplnil Patera.

Přestože pro Kladno může být postup do čtvrtfinále úspěch, jednačtyřicetiletý čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana cítil velké zklamání. "Bohužel jsem si to představoval jinak. Že Slavii potrápíme víc. Ale nepovedlo se. Nebylo to ono. Slávisté za tím šli více," konstatoval smutně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále Slavia - Kladno

V Kladně mu skončila smlouva a o své budoucnosti nechtěl bezprostředně po utkání přemýšlet. "Nevím. Hrát chci. Myslím si, že fyzicky se cítím dobře. I herně na to mám. Nevidím důvod. Chtěl bych ještě jednu sezonu hrát, uvidíme podle zájmu. Ale jinak se nechci bavit o budoucnosti. Máme za sebou prohraný zápas, který nás, slušně řečeno, štve," dodal Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články