Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia bude proti Brnu usilovat o konec série porážek

Praha – O ukončení černé série sedmi porážek bude v jedné ze tří předehrávek 28. kola usilovat pražská Slavia, která přivítá Kometu Brno. Liberec hostí Plzeň, která se v případě zisku alespoň dvou bodů může minimálně do pátku posunout na průběžnou druhou příčku. Vedoucí Sparta se představí na ledě posledního Chomutova. Utkání Slavia – Brno sledujte v rámci pořadu Buly – hokej živě od 18:00 na ČT sport a našem webu.

17:30 Chomutov – Sparta

Chomutov zkonsolidoval defenzivu a kouč Josef Turek věří, že právě díky ní lze proti Spartě uspět. "Poslední tři zápasy už nedostáváme příděly a hráli jsme třikrát výsledek 2:1, z toho jsme však jen jednou vyhráli. Mrzí mě, že se to zlepšení neprojevilo více na výsledcích, ale třeba se to podaří právě se Spartou. I ona má slabiny, jak ukázala poslední kola. Kromě Davida Hrušky ale nemáme vyloženého střelce, za ním je v tomto ohledu až moc velká propast," přemítal Turek.

Sparta prohrála dva zápasy z posledních tří, na což není v této sezoně příliš zvyklá. Na severu Čech se chce vrátit na vítěznou vlnu. "Chomutov je ale doma velice nepřijemný, hraje silový hokej a v aktuální situaci se rve o každý bod. Musíme se vrátit k obětavé hře a bojovat na sto procent ve všech situacích, dohrávat souboje, chodit do brankoviště. Chceme přivézt tři body," avizoval kouč Josef Jandač.

18:00 Liberec – Plzeň

Liberec po dvou zápasech bez bodového zisku zaskočil Třinec a po výborném výkonu si odvezl výhru 4:1. "Byl bych moc rád, kdybychom to zopakovali a předvedli výkon plný nasazení a vůle. Očekávám bojovný zápas, Plzeň hraje dlouhodobě nahoře, hraje dobře přesilovky, ale bude to zase především o výkonu nás samotných. Chtělo by to opět nějakou vítěznou šňůru," přeje si kouč Pavel Hynek.

Plzeň nebodovala pouze v jediném vystoupení z posledních deseti. Naposledy přetlačila Vítkovice 3:2 a od druhého Hradce Králové dělí Indiány už jen bod. "Bylo důležité, že se nám před dvěma zápasy venku, které nás teď čekají v Liberci a na Spartě, podařilo zabodovat," pochvaloval si asistent trenéra Michal Straka.

18:20 Slavia – Brno (ČT sport)

Pražané prohráli už sedmkrát v řadě, dvakrát z posledních čtyř zápasů navíc vůbec neskórovali a naposledy v Kladně dali jediný gól. "Máme obrovské problémy se střílením gólů, a když se nedaří Bednářovi, tak v mužstvu není nikdo, kdo by se o branky postaral," vystihl asistent Ondřej Weissmann, v čem tkví v současnosti největší problém jeho týmu.

"Slavia se sice dostala po dobrém startu do výsledkové krize, na soupeřově ledě se však příliš nedaří momentálně ani nám. Vracíme se opět k agresivnějšímu pojetí hokeje, který nám přinášel úspěchy. Pokud se vyvarujeme chyb v obraně, můžeme pomýšlet na vítězství," poznamenal kouč Vladimír Kýhos. Z posledních pěti zápasů venku přivezli Brňané pouze dva body a nastříleli jen pět branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články