Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia a Karlovy Vary si mohou zajistit extraligu na další ročník

Praha - Hokejisté Slavie a Karlových Varů mohou již v pátečním 9. kole skupiny o udržení v extralize získat jistotu příslušnosti k elitě i pro příští ročník a zbavit se hrozby baráže. Základním předpokladem pro tento scénář je výhra Pražanů v základní hrací době nad Mladou Boleslaví, po níž by byl mezi oběma kluby tři kola před koncem rozdíl deseti bodů. Nyní je manko Bruslařského klubu na Slavii sedmibodové, na lídra skupiny Karlovy Vary ztrácí Mladoboleslavští ještě o bod více. Západočechům by tak stačilo jakékoliv vítězství v Litvínově.

Slavia po počátečním neúspěchu v podobě porážky s Litvínovem (1:2) našla doma v Edenu své útočiště a v dalších třech zápasech z její haly nikdo neodvezl ani bod.

"Ve hře je stále dvanáct bodů. Když vyhrajeme dva zápasy, tak se už dostaneme do pohody. Všechny týmy jsou ale vyrovnané a jestliže příští zápas prohrajeme, namočíme se do spodních pater tabulky," varoval před předčasným optimismem gólman Dominik Furch na klubovém webu.

Mladá Boleslav sice na chvíli přepustila dno tabulky Litvínovu, ale po domácí prohře právě se Severočechy se na něj zase vrátila. "Uvidíme, co nám trenéři připraví. Pokud ale nedokážeme proměňovat šance jako v utkání s Litvínovem, sebelepší taktika nám nebude nic platná. V tom vidím hlavní prostor pro zlepšení," řekl bek Martin Rýgl klubovému webu.

Litvínov je z celé trojice Mladé Boleslavi nejblíže a rád by se jí vzdálil o něco více než na nynější tříbodový rozdíl. Bez ohledu na výsledek z Edenu k tomu potřebuje uspět proti Karlovým Varům, které mají na dosah záchranu.

"Čekají nás dva důležité zápasy, předposlední víkend play out. Chceme prostě získat důležité body," uvedl pro klubový web kouč Vladimír Jeřábek.

Do obrany opět počítá s veteránem Šlégrem. Jenáček začal po zranění s tréninkem, zdravotní problémy má Černý a jeho start je nejistý.

Karlovy Vary se venku přestaví po sérii tří domácích duelů, z nichž vytěžily šest bodů. V podkrušnohorských derby jsou Západočeši v rámci skupiny zatím stoprocentní. Extraligu pro příští ročník si může Energie zajistit i v případě, že Mladá Boleslav vezme Slavii bod a Karlovarští zvítězí v základní hrací době.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články