Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šlágrem kola je souboj Litvínova s Třincem, Brno hraje ve Vítkovicích

Praha - Jasný šlágr má program zápasů kompletního 29. kola hokejové extraligy. Druhý Litvínov hostí vedoucí Třinec a má příležitost se na něj bodově dotáhnout. I při případné tříbodové výhře domácích však zůstanou díky výrazně lepšímu skóre Oceláři v čele, sesadila by je jen vysoce nepravděpodobná porážka o 11 a více branek. Další pokus na ukončení šňůry utkání, v nichž nebodovali, budou mít hráči Slavie, kteří se představí v Pardubicích. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 18:10, přímý přenos utkání Vítkovice - Brno můžete sledovat od 18:20 na ČT sport a našem webu.

Třinec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

18:20 Vítkovice - Brno (ČT sport)

Vítkovice vyrukují na Kometu s novou posilou Hrbasem ze Sparty, ale i dvojicí kmenových brněnských hráčů Tomáš Svoboda - Malec, kteří jsou v Ostravě na hostování. "Kometa je silná, rozjetá, její hráči si budou hodně věřit. Nás v posledním zápase hodně potrápila produktivita, takže se musíme hodně zlepšit v zakončení a samozřejmě také odvést kvalitní práci vzadu," uvedl trenér Vítkovic Jakub Petr.

Kometě se v tomto ročníku proti Vítkovicím nedaří, ze dvou vzájemných duelů vybojovali Brňané pouze bod. "Rádi bychom naši nelichotivou bilanci vylepšili. Sílu Vítkovic známe, po trenérské výměně hrají velmi dobře zejména doma, kde z posledních pěti zápasů vybojovali 13 bodů. Pohlídat si musíme zejména produktivní útočníky Svačinu s Romanem. Vylepšili jsme defenzivu, rezervy však stále máme při přesilových hrách," podotkl asistent trenéra Karel Beran.

17:30 Plzeň - Karlovy Vary

Rozjetá Plzeň hostí v západočeském derby Karlovy Vary a touží ještě vylepšit bilanci sedmi výher z posledních osmi duelů. "Poslední zápasy se nám dařilo sbírat body, nesmíme se tím ale uspokojit, neboť do toho můžete zase rychle spadnout. Je dobře, když to tam padá třeba Jankovi Sýkorovi. Snad mu to ještě vydrží, my toho musíme využít," řekl obránce Petr Kadlec.

Karlovarští jsou na tom hůř - z posledních 12 zápasů jich devět ztratili. "Po té minulé pauze ale nehrajeme špatně a ta utkání byla s každým ze soupeřů hodně vyrovnaná. Věřím, že tak to bude i v pátek. Víme samozřejmě o formě Plzně i to, že dala osm gólů za poslední dva zápasy, ale z toho jich sedm bylo v přesilovkách a většina z pět na tři, takže to bude hodně o naší disciplíně," uvedl trenér Karel Mlejnek.

17:30 Litvínov - Třinec

Litvínov svého pátečního soka v obou dosavadních soubojích probíhající sezony porazil a stejný cíl má i nyní. "Hrát proti Třinci nás vždy hodně motivuje. Jde v současnosti o největší mužstvo v lize, ať už finančním zabezpečením, ale také velkou kvalitou na ledě. Čeká nás hodně těžký a silný soupeř a určitě se na ten zápas s nimi už moc těšíme," řekl trenér Radim Rulík.

Třinec před bitvou na severu Čech zařadil do kádru navrátilce ze zahraničí Hrabala, ale v ofenzivě ho stále trápí zranění a nemoci několika stěžejních hráčů Irgla, Krepse a Plíhala. "Litvínov letos produkuje skvělý hokej, dává dost gólů, je nebezpečný doma i venku, těžko hledat slabiny. Musíme to odehrát stoprocentně koncentrovaně od prvního buly," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Pardubice - Slavia

Pardubičtí dobře sledovali úterní předehrávku 30. kola, v níž Slavia podlehla Plzni těsně 1:2. "Čeká nás bojovný soupeř, vzhledem k jejich postavení a situaci čekáme náročný zápas, hosté budou hrát obětavě. Víme o sérii Slavie, ale neřešíme ji, nezajímá nás. My zkrátka potřebujeme body, hrajeme doma, chceme hrát aktivně, takže vše je jasné. Zabýváme se sami sebou, abychom to zvládli," prohlásil kouč Zdeněk Venera.

Poslední Slavia se sžívá s filozofií a herním systémem nově dosazeného kouče Petra Nováka. Proti Plzni naznačila zlepšení, ale srážely ji zbytečné fauly. "Snad i to napravíme. Řekneme si to a páteční zápas bude vypadat ještě o hodně lépe než ten s Plzní," věří Novák. Pokud ovšem Pražané nezabodují nyní, další šanci připsat prvně od 18. listopadu body budou mít až po reprezentační pauze na 2. svátek vánoční v derby se Spartou.

18:00 Olomouc - Zlín

Olomouc potřetí v moravském derby vyzve Zlín a jako nováček se proti mistrovi zatím pyšní výbornou bilancí pěti bodů z šesti možných. Trenér Petr Fiala věří, že po nedělní sprše v Třinci tým spadl na zem. "V tom zápase jsme skutečně působili jako nováček, dokážeme zahrát lépe. Věřím, že to bylo jenom ojedinělé zaváhání a proti Zlínu opět předvedeme důslednou hru," řekl Fiala.

Obhájce titulu Zlín získal na ledě soupeřů dosud pouze devět bodů a stále v některých ohledech hledá svou úspěšnou tvář z minulého ročníku extraligy. "Olomouc boří mýty o tom, že nováčkovi stačí síly jen na úvod soutěže. Hraje v posledních kolech velmi dobře, má kvalitní útočníky i dva dobré brankáře. Při naší současné situaci nemůžeme mít jiný cíl než bodovat," poznamenal kouč Rostislav Vlach.

18:00 Liberec - Hradec Králové

V souboji tabulkových sousedů se může devátý Liberec přiblížit Hradci Králové, na který ztrácí pět bodů. Zatímco Bílí Tygři se radovali po třech z minulých čtyř utkání, Mountfield už pětkrát po sobě prohrál.

18:30 Sparta - Mladá Boleslav

Třetí Sparta se utká před svými diváky s Mladou Boleslaví, jíž ve třetím kole doma překvapivě podlehla. Nyní má příležitost k nápravě. Hosté prohráli čtyřikrát v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články