Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Skvělý večer pro Nestrašila s Jordánem. Hudler dal dva góly, trefil se i Plekanec

New York - Povedený večer zažila v NHL známá i neznáma jména. Andrej Nestrašil, který jednou trefou a dvěma asistencemi přispěl k výhře Caroliny 6:3 v Ottawě, byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasuSvým premiérovým gólem v NHL se na vítězství Hurricanes podílel také obránce Michal Jordán, jenž navíc zaznamenal jednu asistenci a byl zvolen třetí hvězdou večera. Jiří Hudler se dvěma góly zasloužil o obrat hokejistů Calgary, kteří prohrávali s Bostonem 0:3, ale nakonec zvítězili 4:3 v prodloužení.

Andrej Nestrašil (vpředu) a Milan Michálek v utkání
zdroj: ČTK/AP autor: Sean Kilpatrick

Calgary - Boston 4:3 v prodl.

Bruins vedli v Calgary po první třetině díky trefám Brada Marchanda v oslabení a kapitána Zdena Cháry 2:0. Když po padesáti sekundách druhého dějství přidal třetí gól Torey Krug, zdálo se být rozhodnuto. Jenže ve 27. minutě oživil naděje domácích David Jones a pak začal úřadovat Hudler. Druhý nejproduktivnější český hráč v lize nejprve ve 44. minutě snížil na rozdíl jediného gólu a o jedenáct minut později v přesilové hře svým osmnáctým gólem v sezoně vyrovnal.

Obrat Flames dokonal kuriózním způsobem pouhé dvě sekundy před koncem prodloužení obránce T. J. Brodie. Při poslední akci vystřelil nazdařbůh bekhendem z nulového úhlu, tečovaný kotouč vyletěl na horní síťku branky, odtud se odrazil na ramena dezorientovaného brankáře Tuukky Raska a skončil za jeho zády.

"V tomhle je krása hokeje. Zbývaly tři čtyři sekundy do konce. Celá střídačka křičela: Vystřel! A on to udělal. A najednou jeden odraz, druhý odraz a puk byl v bráně. Senzace, samozřejmě tohle vítězství bereme všema deseti," líčil Hudler. "Je to určitě nejdůležitější gól v mé kariéře. V téhle fázi sezony a při vyrovnanosti tabulky je důležitý každý zápas, každý bod. A všechny další budou ještě důležitější," radoval se hrdina večera Brodie.

Flames díky němu podesáté v sezoně otočili zápas, v němž prohrávali po dvou třetinách. Takovou bilancí se nemůže pochlubit žádné jiné mužstvo v NHL. "Nabízí se, abych dnes použil jednu slavnou frázi z baseballu: Není konec, dokud není konec," prohlásil trenér Calgary Bob Hartley. "Nevím, co k tomu říct víc. Tihle chlapi se prostě nikdy nevzdávají."

Flames získali důležité dva body v boji o postup do play-off. V tabulce Západní konference si na sedmém místě udrželi tříbodový náskok na deváté Los Angeles Kings, kteří porazili 3:2 Tampu Bay. Naopak Bruins prohráli počtvrté za sebou a v tabulce Východní konference mají na osmém místě jen čtyřbodový náskok na devátou Floridu.

Ottawa - Carolina 3:6

Nestrašil prožil nejplodnější zápas v rámci své premiérové sezony v NHL. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie svým třetím gólem v posledních čtyřech zápasech otevřel v sedmé minutě skóre utkání v Ottawě, na další dvě branky pak přihrál. Nestrašil tak znovu potvrdil, že mu velice prospěl listopadový přesun z Detroitu, kde ve třinácti zápasech zaznamenal pouhé dvě asistence. V dresu Hurricanes dostává daleko více prostoru na ledě a v patnácti utkáních už posbíral osm bodů za čtyři góly a stejný počet přihrávek.

Nestrašil tak znovu potvrdil, že mu velice prospěl listopadový přesun z Detroitu, kde ve 13 zápasech zaznamenal pouhé dvě asistenci. V dresu Hurricanes dostává daleko více prostoru na ledě a v patnácti utkáních už posbíral osm bodů za čtyři góly a stejný počet přihrávek.

Ve vyrovnaném zápase Carolina vždy vedla o gól, domácí Senators ale dokázali třikrát vyrovnat. Hosté zlomili skóre ve svůj prospěch až ve třetí třetině. Poté, co ve 40. minutě dostal Hurricanes počtvrté do vedení Jay McClement, navýšil náskok ve třetí minutě poslední dvacetiminutovky Michal Jordán, jenž si v přesilové hře šikovně najel před branku na přihrávku Eliase Lindholma a uklidil puk do odkryté klece, v polovině třetí třetiny pak uzavřel skóre v další početní výhodě Chris Terry.

Nepříjemný moment při inkasované brance

Rozhodující moment večera však přišel 54 sekund před koncem druhé části hry, kdy Jay McClement zakončil rychlý protiútok a počtvrté dostal Hurricanes do vedení. S pukem však skončili v brance také autor gólu a útočník domácích Clarke MacArthur, který se marně snažil zamezit McClementovi ve skórování. Oba ve velké rychlosti vrazili do brankáře Robina Lehnera, který zůstal s MacArthurem ležet několik sekund na ledě. Oba nakonec odjeli na střídačku za asistence spoluhráčů, do hry už se ale nevrátili a zbytek třetiny se dohrával až po přestávce.

Nepříjemná situace domácím mužstvem otřásla a ve třetí minutě poslední dvacetiminutovky navýšil náskok hostů Jordán, jenž si v přesilové hře šikovně najel před branku na přihrávku Eliase Lindholma a uklidil puk do odkryté branky. V polovině třetí třetiny pak uzavřel skóre v další početní výhodě Chris Terry. "Když jsem viděl, jakým způsobem do sebe vrazili a že se pak nehýbali, byly to dost děsivé okamžiky," přiznal útočník Ottawy Bobby Ryan. "Člověk automaticky přemýšlí, co se mohlo stát, a inkasovaný gól se v tu chvíli stává velmi nepodstatný," dodal.

Oba hráči by však měli být v pořádku, a tak se mohli hokejisté Caroliny radovat z vítězství po dvou prohrách v řadě. "Byl to důležitý zápas. Nikdo nechce jít od porážky k porážce. Takže jsme rádi, že jsme tu sérii zastavili. Podali jsme, myslím, dobrý výkon, byli jsme silní na puku a slušně jsme bránili. Zasloužili jsme si vyhrát," prohlásil Nestrašil, jehož kouč přesunul z pozice křídla na centra.

"Šlo mu to. Celá jeho lajna hrála dobře. Je velmi silný, když má puk. Vyzkoušíme ho v různých situacích a formacích, abychom viděli, co v tomhle klukovi přesně je," odhalil své plány trenér Peters. Experimentovat může podle libosti. Jeho tým už totiž prakticky přišel o šanci na postup do play-off a sezonu bude jen dohrávat.

Detroit - Montreal 0:2

Ve čtvrtém utkání v řadě bodoval Tomáš Plekanec, který gólem a přihrávkou zařídil výhru Montrealu 2:0 v Detroitu. Český útočník rozhodl dlouhou dobu bezbrankový zápas trefou v 58. minutě, když se prosadil přesnou ranou z mezikruží, následně přihrál Maxi Paciorettymu na gól do prázdné branky při power-play domácích.

NY Islanders - NY Rangers 5:6

Jedenáctigólovou přestřelku si užili fanoušci v newyorském derby mezi Islanders a Rangers. Po vítězství dlouho sahali domácí "Ostrované", kteří vedli 2:0, 3:1 a ještě na začátku třetí třetiny 5:3, jenže pak "Jezdci" třemi góly skóre otočili a vyhráli 6:5.

Výsledky:

NY Islanders - NY Rangers 5:6 (2:1, 2:2, 1:3)

Branky: 28. a 44. Strome, 1. Tavares, 12. Nielsen, 22. Boychuk - 15. a 24. McDonagh, 24. Kreider, 47. Stepan, 49. St. Louis, 56. Klein. Střely na branku: 43:42. Diváci: 16 170. Hvězdy utkání: 1. Klein, 2. McDonagh (oba Rangers), 3. Strome (Islanders).

Ottawa - Carolina 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Branky: 19. Condra, 31. Hoffman, 34. Ceci - 7. Nestrašil, 29. Skinner, 34. Gerbe (Nestrašil, Jordán), 40. McClement, 43. Jordán, 50. Terry (Nestrašil). Střely na branku: 32:36. Diváci: 16 562. Hvězdy utkání: 1. Nestrašil (Carolina), 2. Zibanejad (Ottawa), 3. Jordán (Carolina).

Detroit - Montreal 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 58. Plekanec, 60. Pacioretty (Plekanec). Střely na branku: 25:29. Diváci: 20 027. Hvězdy utkání: 1. Price (Montreal), 2. Howard (Detroit), 3. Plekanec (Montreal).

Colorado - Arizona 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)

Branky: 3. McLeod (Hejda), 4. Duchene, 15. Holden, 28. Barrie, 38. Landeskog - 10. Ekman-Larsson, 43. Arcobello. Střely na branku: 34:17. Diváci: 14 132. Hvězdy utkání: 1. Duchene, 2. Iginla, 3. Carey (všichni Colorado).

Calgary - Boston 4:3 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)

Branky: 44. a 55. Hudler, 27. Jones, 65. Brodie - 7. Marchand, 12. Chára (Pastrňák), 21. Krug. Střely na branku: 27:27. Diváci: 19 289. Hvězdy utkání: 1. Hudler, 2. Brodie (oba Calgary), 3. Bergeron (Boston).

Winnipeg - Edmonton 5:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 2:2 - 0:0)

Branky: 8. a 29. Little, 44. Myers, 56. Ladd, rozhodující sam. nájezd Wheeler - 14. a 56. Jakupov, 16. Lander, 42. Nugent-Hopkins. Střely na branku: 46:22. Diváci: 15 016. Hvězdy utkání: 1. Little (Winnipeg), 2. Jakupov (Edmonton), 3. Myers (Winnipeg).

Los Angeles - Tampa Bay 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky: 28. Kopitar, 44. Nolan, 54. Carter - 13. Nestěrov (Palát), 60. Johnson. Střely na branku: 28:23. Diváci: 18 230. Hvězdy utkání: 1. Doughty, 2. King, 3. Nolan (všichni Los Angeles).

Vancouver - Minnesota 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky: 21. H. Sedin, 42. Horvat, 52. Biega - 9. a 54. Niederreiter. Střely na branku: 29:22. Diváci: 18 465. Hvězdy utkání: 1. Biega (Vancouver), 2. Niederreiter (Minnesota), 3. Horvat (Vancouver).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy