Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Skvělé defenzivy a chabí střelci. Vítkovice porazily Brno rozdílem jediného nájezdu

Brno - Výsledné skóre zápasu Brna s Vítkovicemi (0:1 SN) je nejlepší vizitkou obou brankářů, Karla Vejmelka a Patrika Bartošáka. Vyrovnaný duel, v němž se žádný celek nedokázal během hry prosadit, nakonec rozhodl až proměněný nájezd Ondřeje Romana. Kometa poprvé bodově ztratila a opustila čelo tabulky.

Radující se vítkovičtí hráči
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Kometa celou úvodní třetinu narážela na dobře bránícího soupeře, kterého držel neprostupný Bartošák. Vítkovice se však nezaměřovaly pouze na defenzivu, hrozily rychlými protiútoky. Chybělo jim ale přesnější zakončení. Také Kometa se v koncovce neprosadila, nevyužila ani tři přesilovky. Z toho jednu půlminutovou pět na tři.

Vítkovice ve druhé třetině zvýšily své úsilí. V urputném hokeji plném osobních soubojů získali hosté převahu, častěji stříleli. Nedokázali ale překonat brankáře Vejmelku. Kometa dřela, herně se trápila. Jejímu výkonu chyběla lehkost. Zápolila s rozehrávkou, problémy měla s přechodem středního pásma a do slibnějších šancí se nedostala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Vítkovice

V době svého největšího tlaku se Vítkovicím po vyloučení Gulašiho a následně i Malce nabídla možnost 71 vteřin dlouhá početní výhoda pět na tři. Houževnatě bránící Kometa ale v oslabení udržela čisté konto. Také v závěrečné třetině vynikali oba brankáři. Bartošák zlikvidoval ve 46. minutě nájezd Haščáka i dorážku Zaťoviče. Pozadu nezůstal vzápětí na druhé straně Vejmelka, na nějž nevyzrál Květoň.

Branky se diváci nedočkali ani v prodloužení. Kometa nevyužila při vyloučení obránce Slobody ani dvouminutovou přesilovku čtyři na tři a rozhodnutí padlo až v samostatných nájezdech. V nich byl na brněnské straně úspěšný pouze Erat, Haščák a Nečas Bartošáka nepřekonali. Na vítkovické straně nájezdy proměnil kromě Romana ještě Květoň a naprázdno vyšel Szturc.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 0:1 po sam. náj.

Rozhodující nájezd Roman. Rozhodčí: Polák, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:6, navíc Malec (Brno) na 10 min. Bez využití. Diváci: 7579.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Dymáček - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, A. Sedlák, D. Krenželok - Olesz, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec - Gřeš, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Martin Pešout (Brno): "I když zápas skončil bez branek i po prodloužení, tak diváci viděli výborný hokej. Vítkovice byly dobré v defenzivě. Vyjma první třetiny jsme si šance nevytvořili. Soupeř nás dostal pod tlak ve druhé třetině, v závěru jsme měli opět neplodnou převahu. Naše přesilovky nebyly takové jako v minulých zápasech. Druhý bod si Vítkovice zasloužily, protože se v prodloužení ubránily naší dvouminutové přesilovce čtyři na tři. Brankář Čiliak je zraněn v dolní části těla a minimálně měsíc bude chybět. Dokonale jej ale zastoupil Vejmelka."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zásahy do naší sestavy v posledních dnech byly velké. Příležitost dostala malá hrstka mladých hráčů, která teprve sbírá extraligové zkušenosti. K utkání jsme přistupovali s pokorou a respektem ke Kometě, kterou považuji za největšího favorita extraligy. Náš herní princip byl založen na defenzivě, chtěli jsme přežít úvodní tlak soupeře. Přesilovkami se Kometa dostala do tlaku a hodně nás přestřílela. Velkou úlohu sehrál brankář Patrik Bartošák, který byl naším hlavním pilířem. Jsem spokojen s tím, jak hráli naši mladí hráči. Nespoléhali jsme na žádného zanďoura. Tento víkend je pro nás velkým impulzem a zvítězit v tomto chrámu považujeme za malý svátek."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články