Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Skupina o udržení je u konce, Boleslav se chystá do baráže

Praha - Hokejisté Karlových Varů vyhráli v závěrečném 12. kole skupiny o udržení v extralize nad Litvínovem 4:1 a zajistili si konečné 11. místo. Severočeši klesli po porážce na předposlední. Slavia zvítězila na ledě Mladé Boleslavi 4:3 a skončila dvanáctá. Bruslařský klub měl naopak už od pátku jasno, že z poslední pozice bude hrát o záchranu v baráži s vítězem první ligy. Soupeře poznají Středočeši v pondělí, kdy se hraje sedmé finále druhé nejvyšší soutěže mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. 

Karlovy Vary i Litvínov měly od pátku jistotu neúčasti v baráži a nastoupily i s několika juniory v sestavě. Vstup do utkání se podařil domácím a už ve 33. vteřině se trefil mladík Vachovec. Hned vzápětí měl další možnost při samostatném úniku Zaťovič, ale gólmana Fraňka nepřekonal. V další šanci domácích trefil v 16. minutě Skladaný horní tyč.

Bezstarostný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Při vyloučení Černoška a Skuhrovce se domácím naskytla v polovině zápasu příležitost hrát 17 vteřin v pěti proti třem. Když už byli hosté ve čtyřech, tečoval Gawryletzovu střelu od modré čáry za Fraňkova záda Pech.

Skóre se opět měnilo ve 35. minutě, kdy byl při úniku faulován domácí kapitán Skuhravý, který následně nařízené trestné střílení s přehledem proměnil. Litvínov si ve druhé třetině prakticky nevytvořil příležitost.

A když ve 49. minutě blafákem zvýšil Kumstát na čtyřbrankový rozdíl, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Branky se dočkali i hosté. Hübl po objetí branky ještě Mensatora nepřekonal, ale v 54. minutě dal definitivní podobu výsledku junior Hora, který střelou z mezikruží trefil levý horní roh karlovarské branky. 

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)Branky a nahrávky: 1. Vachovec (Gulaši), 29. Pech (Gawryletz, Zaťovič), 35. Skuhravý z trestného střílení, 49. Kumstát (Zaťovič, Prošek) - 54. Hora (Frolík, Jurčík). Rozhodčí: Lacina, Kalivoda - Charvát, Horinek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3504. Vladimír Kýhos (Karlovy Vary): "Po pátku, kdy se nám všem ulevilo, jsem nabádal hráče, aby si utkání po měsíci nervů a stresu užili. Zápas splnil účel. Myslím, že i hráči měli ze hry radost. Po sezoně, která se moc nepovedla, si to užili a diváci také. Dostali příležitost i mladí hráči. Škoda jen, že jsme jim nemohli dát šanci už v předchozích utkáních."Viktor Lukeš (Litvínov): "Dnes jsme nebyli domácím důstojným soupeřem. Karlovy Vary chtěly více. U nás snese měřítko pouze Petr Franěk, který nás uchránil od vyšší porážky. Je pro nás trochu s podivem, že profesionální hráči přistoupí k zápasu takovým způsobem, i když se prakticky o nic nehrálo." 

Utkání Slavia - Mladá Boleslav
zdroj: ČT24 autor: Michal Kamaryt

Na zápas Slavie a Boleslavi přišla nejnižší návštěva této sezony - 1020 diváků - tedy ještě o 20 fanoušků méně než minulý týden na duel Mladé Boleslavi s Karlovými Vary. Do první velké šance se dostal domácí útočník Balaštík, který po úniku minul Furchovu branku. Domácí pak podržel při dvou přesilovkách Slavie brankář Valent. Na konci úvodní části musel slávistický brankář řešit hned několik pokusů střelce Tomase.

Vstup do druhého dějství měli lepší domácí. Pomohla jim k tomu přesilová hra, kterou dokázali po minutě trvání proměnit ve vedoucí branku. Na přihrávku Výborného zpoza branky si najel obránce Čutta a nadvakrát se mu podařilo Furcha překonat. Z vedení se ovšem domácí moc dlouho neradovali. Po lehkovážné ztrátě puku ve vlastním pásmu se ke kotouči dostali hosté a po závaru před Valentem se z vyrovnání radoval útočník Sklenář.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla ještě tři vstřelené branky. Do vedení dostal hosty útočník Růžička, když byl posledním hráčem při slávistickém přesilovkovém biliáru a mířil do odkryté branky. Středočeši ale ještě stačili kontrovat a vyrovnání jim zařídil střelou z mezikruží obránce Čutta, který si připsal druhou trefu v zápase. V 57. minutě ale rozhodl o výhře Slavie v přesilovce po pěkné kombinaci Dušek. Domácím už nepomohla k vyrovnání ani půlminutová hra bez gólmana. 

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)Branky a nahrávky: 23. Čutta (D. Výborný, Balaštík), 28. Tomas (Mikulík), 54. Čutta (Mikulík, D. Výborný) - 25. Sklenář (Micka, V. Růžička ml.), 38. Vondrka (Tomica), 47. V. Růžička ml. (Vondrka, Kadlec), 57. Dušek (Krenželok, Vondrka). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4, navíc P. Jelínek (Slavia) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 1020. Petr Novák (Mladá Boleslav): "Dnešní utkání rozhodly proměněné přesilovky, v kterých byl soupeř lepší. Viděli jsme jinak oboustranně opatrný zápas, a to ze dvou důvodů. Hráči soupeře se nechtěli na závěr sezony zranit a nás naopak čeká nejdůležitější část letošního ročníku."Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Jsme rádi, že jsme zakončili tuto nepovedenou sezonu vítězstvím, a Mladé Boleslavi přeji úspěšně zvládnutou baráž." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články