Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Skórovat a bodovat. Bílí Tygři chtějí v Třinci vylepšit bilanci venkovních zápasů

Souboj dvou předsezonních favoritů nabídne duel Třince s Libercem. Oba týmy touží v předehrávce 6. kola extraligy po ukončení nelichotivých sérií: Oceláři před svými diváky prohráli se Severočechy poslední čtyři utkání, Bílí Tygři v této sezoně ještě nedokázali venku bodovat ani skórovat. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Třinec v neděli v Hradci Králové poprvé vyšel bodově naprázdno a teď mu přijde do cesty soupeř, s nímž má v posledních dvou letech katastrofální bilanci. Liberci podlehli Oceláři sedmkrát z posledních osmi utkání a doma na výhru s tímto sokem čekají dokonce od začátku února 2015.

"Chtěli bychom se po Hradci znovu vrátit na bodovou vlnu. V domácím prostředí jsme zatím byli úspěšní, proč na to nenavázat. Ale víme, že v Liberci proti nám bude stát skutečně mimořádně silný a odolný soupeř," řekl třinecký kouč Václav Varaďa, který bude patrně stále postrádat zraněné Krajíčka s Petružálkem.

"Na začátku sezony máme těžký los, ale myslím, že jsme to vcelku zvládli - deset bodů je slušný počin. Prohra na ledě Hradce nás určitě nesrazí do kolen. Zápasy jdou teď v rychlém sledu, ve čtvrtek nás čeká další soupeř. Poučíme se z chyb a připravíme se co nejlépe na Liberec," doplnil obránce Milan Doudera.

Liberečtí, jimž se v součtu se čtvrteční předehrávkou zhustil program i úterním dohrávaným duelem pátého kola proti Mladé Boleslavi (3:1), nelichotivou bilanci dvou venkovních vystoupení bez vstřeleného gólu dobře vnímají. Bez vstřelené branky je obtížné uspět a přivézt body.

"Musíme se odrazit od přesilových her a od bojovnosti, která byla proti Mladé Boleslavi příkladná. Na soupeřově hřišti musíme získat více odvahy. V úterý jsme jí měli hodně. A i díky ní jsme zápas vyhráli," pojmenoval liberecký trenér Filip Pešán hlavní prvky, které by mohly vést k úspěchu.

"Bude to těžké, jako každé venkovní utkání. Ale uděláme vše, co je v našich silách, abychom si odvezli nějaké body. Věřím, že nás některé okamžiky z úterního souboje s Boleslaví posunou i ve venkovních zápasech, že to bude impulz. Prostě doufám, že už jsme si to vybrali, že jsme venku nedali gól. A teď se to otočí," prohlásil slovenský reprezentační obránce ve službách Liberce Adam Jánošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články