Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Skončila základní část hokejové extraligy, jsou známé dvojice pro předkolo

Praha – Po padesáti dvou kolech skončila základní část hokejové extraligy a jasno je tak už i o posledních neznámých. Do první šestky se protlačily Vítkovice na úkor Zlína. Ten si tak zahraje v předkole s Třincem. Známé jsou také dvě čtvrtfinálové dvojice – Pardubice budou hrát s Vítkovicemi a Liberec s Českými Budějovicemi. První tým základní části Sparta i druhá Plzeň se střetnou s týmy z předkola. Vítězem kanadského bodování se stal liberecký kapitán Petr Nedvěd. Tabulku střelců ovládl Petr Kumstát z Karlových Varů s 27 trefami.

Gólman Kopřiva dostává gól
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta - Slavia 2:3 SN
Hokejová Slavia vyhrála čtvrté pražské derby sezony na ledě Sparty 3:2 po samostatných nájezdech a mírně tak domácím pokazila oslavu zisku Prezidentova poháru pro vítěze základní části extraligy. Duel 52. kola, který sledovalo i přes přímý přenos téměř 11 tisíc diváků, rozhodl Antonín Dušek.

Pražské derby se muselo prodlužovat již potřetí v sezoně. Hned po prvním buly se do šance dostal Vondrka, ale trefil jen tyč. V nastavené pětiminutovce gól nepadl, a tak stejně jako v předešlých dvou případech rozhodly o vítězi až samostatné nájezdy. V těch byli lepší hosté, kteří proměnili dvě penalty, Sparta jen jednu.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 2:3 SN (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 7. Sersen (Ton, Broš), 30. Tenkrát (Ton) - 40. Vondrka (Sklenář, T. Hertl), 60. T. Hertl (Kadlec), rozhodující nájezd Dušek. Rozhodčí: Minář, Šindler - Charvát, Bejček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 10 907.

Patrik Martinec (Sparta): "Slavia byla na začátku výrazně lepší a nás podržel Pöpperle. Pak jsme se do toho dostali, dali gól a ve druhé třetině měli i převahu, kterou jsme zužitkovali bohužel jen v jeden gól. Tam se to lámalo. Mohli jsme rozhodnout. Slavia se pak po naší chybě vrátila do zápasu a v poslední třetině jsme nezvládli poslední minutu. Slavia ještě předtím, než vyrovnala, mohla v power play už dvakrát srovnat. Na nájezdy jsme byli méně šikovní než Slavia, takže jsme prohráli. Derby mělo parádní atmosféru, za což našim divákům děkujeme, a doufáme, že nám pomohou i ve čtvrtfinále."

Jiří Čelanský (Slavia): "Poslední derby, stejně jako ostatní, sneslo nejpřísnější parametry. My jsme paradoxně prohráli první třetinu, která byla z naší strany asi nejlepší. Vytvořili jsme si dobrým pohybem spoustu šancí, ale domácí ji i díky našemu častému vylučování vyhráli. Druhou třetinu naopak tahali za delší konec domácí, dostávali nás hodně pod tlak. V poslední minutě se nám ale podařilo snížit, což byl zlomový moment. Ve třetí části to bylo vyrovnané utkání, kterému dominovaly obrany. V prodloužení a na nájezdy jsme byli ti šťastnější."

Brno - Zlín 4:1
Hokejisté Zlína ztratili prohrou 1:4 v Brně s domácí Kometou přímý postup do play-off. O výsledku rozhodl hned úvod utkání, kdy bojovně nabuzená Kometa vstřelila soupeři dvě branky ve vlastním oslabení. Zlín vypadl z tempa, nedařila se mu koncovka a proti důraznější Kometě se neprosadil. Berani tak přepustili šestou příčku obhájci stříbra z Vítkovic a v předkole je čeká úřadující mistr Třinec. Kometa vyzve rovněž v předkole Kladno.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) Branky a nahrávky: 4. Petrovický (M. Hruška), 8. Čermák z trestného střílení, 33. Bičánek (Divíšek), 38. Vašíček (Holec, Petrovický) - 27. Holík (Důras, O. Veselý). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:13, navíc Žižka, Kováčik - Čajánek oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno)

Lubomír Oslizlo (Brno): Utkání rozhodla první třetina, kdy jsme dali dva góly v oslabení. Zlínu se sice podařilo ještě korigovat výsledek v úvodu druhé třetiny, další naše dva góly ale odpor soupeře zlomily. Závěr byl hodně nervózní. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Rostislav Vlach (Zlín): "Přijeli jsme bojovat o čtvrtfinále, bohužel takto se o postup nehraje. Výkon z naší strany byl velmi špatný. Možná u nás při chybách v přesilovkách sehrálo roli podcenění, ovšem mohlo také jít o přemíru snahy. Hned po zápase se těžko tyto chyby hodnotí. Nemělo by se stávat, že soupeř vstřelí dva góly při naší přesilovce. Za stavu 0:2 bylo v Brně před takovou diváckou kulisou těžké výsledek obracet. Šance ještě byla, jednou jsme trefili jen hůl brankáře Trvaje. Naše střelecká nemohoucnost nás však zlomila."

Vítkovice - Třinec 5:3
Vítkovice porazily v závěrečném kole základní části extraligy Třinec 5:3 a z šestého místa tabulky si zajistily přímý postup do čtvrtfinále. Ocelářské derby rozhodl dvěma góly domácí kapitán Jiří Burger, Vítkovičtí zdolali Třinec i počtvrté v sezoně a ve čtvrtfinále si zahrají s Pardubicemi. Obhájce titulu se v předkole play-off utká se Zlínem.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) Branky a nahrávky: 1. Burger (J. Káňa), 6. Húževka (Hlinka, Sloboda), 25. Strapáč z trestného střílení, 49. Ujčík (Burger), 60. Burger - 6. Orsava (Klouček, Lojek), 37. D. Květoň (Peterek, Klouček), 39. Peterek (Adamský). Rozhodčí: Homola, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:4, navíc Ovčačík (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8 540.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Skvělá tečka za základní částí. Vítězství vychytal fantastický Roman Málek. Nastoupil v pravou chvíli, podal skvělý výkon. Prožíváme obrovskou radost. Uhrát šesté místo takovým způsobem v posledním zápase, to je strašný pocit štěstí. Vážíme si toho více než loňského třetího místa (po základní části)."

Jan Tlačil (Třinec): "Nezvládli jsme začátek zápasu. Dostali jsme rychlé dva góly, pak se naše hra zlepšila. Po prvním gólu jsme soupeře dostávali pod tlak, ze kterého pak padly dva góly na 3:3. Závěr byl absolutně vyrovnaný. My jsme možná měli i více ze hry, ale po naší individuální chybě šel soupeř do vedení."

České Budějovice - Kladno 2:1
Hokejisté Českých Budějovic porazili Kladno těsně 2:1, přestože ještě po druhé třetině prohrávali. Skóre poté otočili Pavel Kašpařík a Lukáš Květoň. Jihočeši tím ukončili sérii čtyř po sobě jdoucích porážek a ve čtvrtfinále play-off narazí na Liberec, zatímco Kladno čeká předkolo.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) Branky a nahrávky: 45. Kašpařík (Ptáček), 48. L. Květoň (Vydarený, J. Novák) - 31. Hovorka z trestného střílení. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4 738.

František Výborný (České Budějovice): "Naše zakončení v posledních zápasech je žalostné. Při vyrovnávacím gólu Kašpaříka naštěstí zafungovalo, co chceme po hráčích – aby byli důrazní a clonili před brankou. Díky Květoňovu zásahu jsme vyhráli, ale musíme na střelbě zapracovat. Mrzí mě, že jsme ztratili postavení v první čtyřce. Začínat play-off doma by bylo výhodnější."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Chtěli jsme vyhrát, ale zpočátku jsme špatně bruslili a soupeř byl aktivnější. Ve druhé třetině jsme se dostali do obrátek, dali jsme gól, ale bohužel nepřidali další. Soupeř dokázal vyrovnat a kvůli nepozornosti jsme znovu inkasovali a přišli o body. Alespoň na bod jsme možná mohli dosáhnout."

Liberec - Plzeň 5:3
Liberec porazil v posledním kole základní části extraligy Plzeň 5:3 a ve čtvrtfinále narazí na České Budějovice. Bílí Tygři vedli prakticky po celé utkání a bezpečně tak uhájili pozici v první čtyřce tabulky.

Nejvíce sledovanými muži byli Petr Nedvěd s Radkem Dudou, kteří se utkali o post nejproduktivnějšího hráče extraligy – oba útočníci si připsali po jednom bodu, ale protože liberecký kapitán měl před utkáním dvoubodový náskok, stal se s 61 body ze 49 utkání nejproduktivnějším hráčem soutěže právě on.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) Branky a nahrávky: 3. Klimenta (P. Nedvěd), 7. Klimenta (Trončinský), 22. Bárta (Čakajík), 27. L. Krejčík (Špaček), 43. Vak (Holub) - 7. Jan Kovář (Duda), 27. Havlíček (Frolo, Ruprecht), 49. Havlíček (Johnson, M. Heřman). Rozhodčí: Hodek, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:10, navíc Derner a Vantuch (oba Liberec) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 322

Jiří Kalous (Liberec): "Před sezonou jsme si dali cíl získat 84 bodů, což se nám podařilo splnit. Plzeň, ať hraje v jakémkoliv složení, má vždy kvalitní tým. Nebylo to dnes jednoduché utkání, ale jsme rádi, že jsme to zvládli.

Milan Razým (Plzeň): "Utkání se rozhodovalo v nerovnovážných situacích. My jsme v naší početní výhodě inkasovali jako první. Domácím se pak podařilo proměnit přesilovou hru, což jsme my dlouho nedokázali. Ve složení, ve kterém jsme dnes hráli, jsme s výkonem spokojení."

Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:2
Hokejisté Karlových Varů zdolali Mladou Boleslav 4:2 a připsali si sedmou výhru z posledních osmi zápasů. Energie tak jde do skupiny o 11. až 14. místo z nejlepší pozice a na svého dnešního soka, který je poslední, má šestibodový náskok. Vítězství pojistil v 55. minutě z trestného střílení Petr Kumstát, který se tak stal s 27 góly nejlepším střelcem soutěže.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) Branky a nahrávky: 30. Prošek (Dej, T. Sýkora), 32. Dej (T. Sýkora), 53. Gawryletz (Pech, Gřegořek), 55. Kumstát z trestného střílení - 13. Tomas (Balaštík, Mozík), 47. Balaštík (Bahenský, Stieler). Rozhodčí: Hrubý, Smitka - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 3 340.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili nad očekávání výborně, i když z Třince jsme přijeli v sobotu až ve čtvrt na pět. Bohužel třemi vyloučeními jsme se dostali z tempa. Pak jsme obdrželi branku a první třetina patřila spíše Boleslavi. Na začátku druhé nás podržel Mensator, který zachránil tutový gól. Od tohoto zákroku se zápas otočil. Bojovností jsme utkání otočili a v závěru za nerozhodného stavu jsme dokázali soupeře přetlačit a vyhrát. Jsme rádi, že i Petr Kumstát proměněnou penaltou získal korunu krále střelců. Je kruté udělat za čtvrtou čtvrtinou 26 bodů a nepostoupit do play-off. Důvodem je naše špatná první čtvrtina soutěže."  

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Místo abychom v zápase vedli 2:0, prohráváli jsme 1:2. Já mám výplatu v Boleslavi výbornou, ale radši budu sponzorovat nějaký dětský domov než nějakou asociaci. Naše hráče jsem pochválil, že zápas nevzdali a bojovali až do konce."

Pardubice - Litvínov 8:2
Pardubice porazily v 52. extraligovém kole Litvínov vysoko 8:2 a daly tak zapomenout na nepřesvědčivé výsledky z poslední doby. Hattrickem se na vítězství podílel útočník Jan Kolář, jenž navíc přidal i jednu asistenci. Východočeši tak uhájili třetí příčku před dotírajícím Libercem a narazí ve čtvrtfinále na Vítkovice, které proklouzly do šestky v posledním kole na úkor Zlína.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 8:2 (0:1, 3:1, 5:0) Branky a nahrávky: 28. Kolář I (Starý), 33. T. Zohorna (Somík), 39. Buchtele (Kousal, V. Kočí), 41. Píša (Kolář I, Koukal), 43. Starý (Koukal, Píša), 46. Kolář I, 49. Koukal (Starý), 58. Kolář I (Somík, Píša) - 20. V. Hübl (Jareš, Černý), 35. Ručinský (Gula). Rozhodčí: Pešina, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7, navíc Kolář II (Pardubice) na 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 7 107

Ladislav Lubina (Pardubice): "Začali jsme hůř než soupeř, tahali jsme v první třetině za kratší konec provazu. Od druhé třetiny jsme se dostali víc do zápasu, líp jsme bruslili, hráli s větším nasazením, byli jsme důraznější než v první třetině a vrátilo se nám to v podobě vstřelených branek. S výsledkem jsme spokojeni, získali jsme tři body a udrželi třetí místo. Nyní se už budeme v klidu připravovat na závěr sezony."

Viktor Lukeš (Litvínov): "Přijeli jsme sem s cílem udělat alespoň bod, abychom měli v té části, kterou teď budeme hrát, co nejvíc bodů, ale bohužel se to nepovedlo. Do utkání jsme nevstoupili špatně, podařilo se nám jít do vedení, měli jsme dostatek šancí, abychom ten náskok zvýšili, měli jsme přesilové hry, i pět na tři, pětiminutovou přesilovku, kterou jsme nevyužili a pak ji zbytečným vyloučením eliminovali. Dokázali jsme srovnat na 2:2, ale od té doby pak byli domácí lepším mužstvem a dali nám lekci z produktivity, když v poslední třetině dali čtyři góly z přesilovek."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy