Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Škarek: Jsem překvapený, že držíme krok i s týmem jako Sparta

Praha Pikantní nádech měl pro jihlavského brankáře Jakuba Škarka duel na ledě pražské Sparty. V jejím dresu loni v listopadu debutoval v sedmnácti letech v extralize, po postupu s Duklou do nejvyšší soutěže ale úvahy o přesunu do Prahy padly a setrval na Vysočině. V O2 areně, kde si zachytal poprvé, ale Škarek ani 28 zákroky porážce 3:4 nezabránil. Připsal si tak první porážku v nejvyšší soutěži v kariéře.

Jakub Škarek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Bylo to pro mě speciální. Všichni se ke mně ve Spartě chovali moc hezky. Mám k ní jen kladný vztah. Chtěl bych jí poděkovat za to, jak se ke mně v minulé sezoně chovala," řekl Škarek, jenž za Spartu chytal čtyři soutěžní zápasy a inkasoval pouhých šest branek. Premiéru ve Zlíně (4:0) navíc ozdobil čistým kontem.

V pátek Jihlavě pomohl k domácí výhře 4:3 v prodloužení nad Mladou Boleslaví a na Spartě se Dukla také ukázala v dobré světle. "Jsme zklamaní, že jsme si neodvezli žádné body. S naší hrou můžeme být spokojení, přestože v ní nějaké chyby byly. Musím klukům za jejich hru poděkovat," řekl Škarek.

Hosté byli Spartě důstojným soupeřem. Nerozhodný stav 2:2 zlomil až v 48. minutě bek Petr Kalina. "Jejich obránce od modré dobře vystřelil, přede mnou přejel hráč, puk se mi ztratil z dohledu a on to trefil přesně k tyči," ohlížel se za třetí brankou ve své síti Škarek.

O šest minut později náskok pražského celku pojistil Miroslav Forman, který se dostal za obranu Dukly. "Dobře přejel našeho obránce, možná jsem do toho měl jít hokejkou a snažit se mu vypíchnout puk, což jsem neudělal," mrzí zpětně Škarka rozdílová trefa utkání.

Nečekaně vyrovnaná partie jihlavského brankáře potěšila. "Musím se přiznat, že jsem překvapený, že zvládáme držet krok i s takovými týmy, jako je Sparta, a chvíli je i přehráváme. Doufám, že takhle budeme pokračovat dál a budeme mužstva minimálně alespoň trápit a brát jim co nejvíce bodů," uvedl Škarek.

Hru Jihlavy podle mladého gólmana charakterizuje bojovnost. "Myslím si, že máme výborné hráče, jen nejde o zvučná jména jako Zámorský nebo Hlinka. Máme v kabině skvělou partu a bojujeme jeden za druhého. Když někdo udělá chybu, druhý za něj zaskočí," popsal týmového ducha Škarek.

Klub z Vysočiny se do extraligy vrátil po 12 letech a chce se v ní usadit. "Nikdo od nás moc nečeká. Nelíbí se mi, že se s námi automaticky počítá do baráže, přestože soutěž ani pomalu nezačala. Máme tým na to, abychom se minimálně baráži vyhnuli nebo neskončili poslední," věří jihlavský rodák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články