Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šindelář: Náročný začátek, poté už skoro nuda

Ostrava - Jednadvacet zákroků si připsal Filip Šindelář v prvním utkání předkola play-off, všechny z nich byly úspěšné. I díky bezchybnému výkonu svého gólmana tak vítkovičtí hokejisté vstoupili do série s Libercem úspěšně - vyhráli 2:0.

Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

První bitvu osmého s devátým týmem základní části rozhodly světlé momenty dvou individualit - Šindeláře a dvacetiletého útočníka Erika Němce, který Vítkovice nasměroval k výhře svým prvním gólem v play-off. "Asi na to mám štěstí. V prvním extraligovém utkání jsem dal dva góly, teďka jsem hrál poprvé utkání v play-off a hned v prvním střídání se mi taky povedlo dát gól. Mám o to větší radost, že to byla navíc rozhodující branka," řekl po utkání Němec.

Po rychlé vedoucí brance z třetí minuty Vítkovice svůj triumf vystavěly na kvalitní obraně. Na co nestačili hráči v poli, zlikvidoval spolehlivě chytající Šindelář. "Nejhorší byl asi začátek, kdy to tam docela lítalo. Ve třetí třetině jsem se zase chvilkami až nudil. Celému mančaftu musím poděkovat, protože to odehrál hrozně obětavě. Kluci mi to dneska maximálně ulehčili," ocenil výkon spoluhráčů Šindelář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání předkola play-off Vítkovice - Liberec

I přes jalovou snahu Liberce o vyrovnání Vítkovice trnuly do posledních vteřin. Klid jim dal až 21 sekund před koncem Peter Húževka trefou do prázdné liberecké branky. "Byly to nervy. Ten druhý gól jsme mohli dát dřív, ale teď už to je jedno. Hlavní je, že se vyhrálo," řekl Šindelář.

Už v prvním duelu série si několik hráčů otevřelo účty. Podrážděně na ledě vypadal liberecký útočník Martin Bartek, který v úvodu po střetu s Michalem Barinkou přišel o zub a několikrát se pak dostal do křížku s domácími hokejisty. "Já jsem přesvědčený, že to byl čistý zákrok. Ale nechci to rozebírat. Je to play-off, tohle k tomu patří. Uvidíme, jak to bude pokračovat," řekl Barinka.

Liberci se vstup do předkola nevyvedl. Podle útočníka Tomáše Urbana ale Bílí Tygři mohou být nespokojeni jen s porážkou. "Nehráli jsme špatně, ale nedali jsme šance. Musíme se asi více tlačit do brány. Kdybychom dali první gól my, určitě by to vypadalo jinak," domnívá se Urban.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články