Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Simmonds zařídil dvěma góly výhru Liberce nad Brnem 3:2

Liberec - Hokejisté předposledního Liberce zvítězili v dohrávce 12. kola extraligy nad druhou Kometou Brno 3:2 a ukončili sérii čtyř porážek. Bílí Tygři sice po dvou inkasovaných gólech ve vlastní přesilovce v první třetině prohrávali 0:2, ale předvedli dokonalý obrat. Dvěma góly se o něj postaral kanadský útočník Wayne Simmonds.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V brance Komety dostal poprvé v sezoně místo jedničky Trvaje přednost náhradník Falter. Úvod utkání byl z obou stran spíše opatrný. První příležitost ke vstřelení branky dostali Bílí Tygři ve čtyřminutové přesilovce po faulu Hynka Zohorny. Domácí ale s početní výhodou naložili špatně a navíc sami inkasovali. Po křídle ujel Jakub Svoboda, s jehož střelou si Pavelec ještě poradil, ale proti dorážce Tomáše Divíška byl už bezmocný.

Dvoubrankové vedení Brnu zařídil ve 14. minutě nejproduktivnější hráč Komety Jakub Svoboda. Ten opět ve vlastním oslabení využil Nedvědovy chybné rozehrávky a svůj únik zakončil střelou mezi Pavelcovy betony. Snížit na rozdíl jednoho gólu mohl Víšek, který ale tečoval Čakajíkovu střelu pouze do tyče. Ihned z protiútoku mohl navýšit brněnské vedení Zohorna, ale orazítkoval také jen tyč Pavelcovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec - Kometa Brno

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Bílým Tygrům, ve 22. minutě se prosadil dorážkou Havířovy střely Simmonds. Domácí ožili a Falter v brněnské brance se měl co ohánět, při Cebákově střele mu pomohla horní tyč. Vyrovnání se Liberečtí dočkali v polovině utkání, kdy Bulíř střelou k tyči využil početní výhodu.

O minutu později se divákům naskytl nepříjemný pohled. Dlouhého fauloval loktem na hlavu Derner a brněnský útočník opustil led s otřesem mozku na nosítkách. Svého spoluhráče pomstil Valábik, který nad Dernerem jasně vyhrál pěstní souboj. Liberecký obránce obdržel trest ve hře, brněnský obr trest do konce utkání.

Do třetího dějství vstoupili opět aktivněji domácí. Ve 44. minutě tečoval Simmonds v přesilové hře Šmídovu střelu od modré a poprvé v zápase poslal Bílé Tygry do vedení. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, který zkoumal, zda nešlo o hru vysokou holí. Hned vzápětí měl čtvrtý gól na hokejce Víšek, kterého ke skórování vybídl Kudrna, nicméně Falter předvedl výborný zákrok.

Na druhé straně mohl vyrovnat Malec, ale také Pavelec se blýskl. Brno se nadále snažilo o vyrovnání, ale Liberec pozorně bránil. V závěrečných sekundách se k Libereckým přiklonilo i štěstí. Zápas mohl poslat do prodloužení Jakub Svoboda, před kterým zívala prázdná branka. Brněnský forvard trefil ale pouze tyč, a tak mohli Severočeši v sedmém utkání před domácím publikem v sezoně slavit teprve druhé vítězství.

Bílí Tygři Liberec - Kometa Brno 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Simmonds (Havíř), 31. Bulíř (Víšek), 44. Simmonds (Šmíd, Stewart) - 9. Divíšek (J. Svoboda), 14. J. Svoboda. Rozhodčí: Turčan, Smitka - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:7, navíc Derner - Valábik oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 3969.

Liberec: Pavelec - Šmíd, D. Kajínek, Derner, Čakajík, Havíř, Výtisk, Štich, Cebák - Bulíř, Nedvěd, Dušek - Víšek, Galamboš, Kudrna - Stewart, Filippi, Simmonds - Kica, Roman Vlach, Bárta. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Kometa: Falter - Švrček, Bičánek, M. Hruška, Malec, Žižka, Valábik, Valach - J. Hruška, Divíšek, J. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Dlouhý - M. Hořava, Dočekal, Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Filip Pešán (Liberec): "Hrajeme o bytí a nebytí, takže ta tíha zápasu na nás dolehla v první třetině, kdy nám Brno dalo dvě branky v oslabení a vše nasvědčovalo tomu, že bude kontrolovat zápas. O přestávce jsme se snažili kluky uklidnit, vstup do druhé třetiny nám vyšel. Wayne Simmonds prokázal svou extratřídu na brankovišti a dal velice důležité branky. Zápas se nám i s notnou dávkou štěstí povedlo ubojovat. Jsou to pro nás nesmírně důležité body."

Zdeněk Venera (Brno): "Měli jsme dobrý začátek, povedly se nám dva úniky v oslabení a zápas se pro nás vyvíjel slibně. Do druhé třetiny jsme ale vstoupili pasivně a domácí se dostali zpět do hry. Ve zbytku zápasu byl Liberec důraznější a šel za vítězstvím více než my. V závěru se od nás odklonilo i štěstí, když Jakub Svoboda trefil pouze tyč."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články