Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Simmonds sestřelil Rangers, Philadelphia vybojovala 7. zápas

Philadelphia - Hokejisté Philadelphie porazili v úterním utkání úvodního kola play-off NHL na svém ledě New York Rangers 5:2 a vynutili si rozhodující sedmý zápas. Hlavní postavou duelu byl Wayne Simmonds, jenž vstřelil ve vyřazovací části svůj premiérový hattrick. U třetí branky mu asistoval český útočník Jakub Voráček.

Philadelphia - NY Rangers
zdroj: ČTK/AP

Flyers v úvodní třetině tahali za kratší konec, přesto se úspěšnou dorážkou Simmondse ujali vedení. A kanadský útočník byl při střelecké chuti i v prostřední části, v níž přidal své zbývající dvě branky. Nejprve zvýšil na 2:0 poté, kdy se jeho spoluhráči Braydenu Schennovi nepovedla střela, ale puk doklouzal přímo k Simmondsovi, jenž zakončil do prázdné branky.

Hattrick zkompletoval v přesilové hře, ve které šikovně usměrnil do sítě Voráčkův křížný pas, a uzavřel skóre prvních dvou třetin na 4:0. "Dokázali jsme se udržet v jejich pásmu a dostávali se tím opakovaně do šancí. Dohrávali jsme akce a to byl hlavní rozdíl," srovnával Simmonds úterní zápas s předchozími, v nichž skóroval jenom jednou.

Tentokrát kanadský útočník těžil z důrazu i dobré poziční hry a všechny góly dal z předbrankového prostoru. "Byl všude, navíc je těžko odstavitelný od puku. Když chce vyhrát osobní souboj, vyhraje ho. Na každého z nás to působí motivačně. Chceme udělat totéž," řekl na adresu Simmondse kapitán Claude Giroux a chválil i brankáře týmu Stevea Masona, který zneškodnil 34 z 36 střel. "Udělal na mě dojem. Chytal skvěle. Byl naším lídrem," komentoval výkon Masona.

Gólman Flyers podržel tým zejména v úvodní části, v níž jeho spoluhráči kupili chyby. Hosté toho ale nevyužili. "Zápas jsme odstartovali dobře a vypracovali si několik nadějných příležitostí. Zatímco my jsme ale neskórovali, oni se prosadili v přesilovce, ve které se nám nepodařilo vyhodit puk, a tvrdě jsme za to pykali. Myslel jsem, že se z toho oklepeme a budeme pokračovat v dobrém výkonu, ale ve druhé třetině jsme si vybrali slabší chvilku," hodnotil zápas trenér Rangers Alain Vigneault.

Rangers nechali v závěrečné části, která už byla víceméně formalitou, odpočívat gólmana Henrika Lundqvista, protože rozhodující zápas se odehraje dnes. "Už jsem na něj začal myslet. Dneškem se nechci příliš zabývat a analyzovat si ho. Důležité je se teď soustředit na zápas číslo sedm," reagoval Lundqvist a stejně na to nahlíží i jeho protějšek. "Dnešní zápas musíte hodit za hlavu a koukat dopředu. A mě teď v nejbližší chvíli čeká několik epizod seriálu Skandál," dodal Mason.

Philadelphia - New York Rangers 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) Branky: 8., 22. a 36. Simmonds (na třetí Voráček), 35. Gustafsson, 56. Giroux - 54. Hagelin, 60. Zuccarello. Střely na branku: 29:36. Diváci: 20 137. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články