Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Simmonds a Stewart posílili Liberec, nastoupí už proti Spartě?

Liberec - Kanadští hokejoví útočníci Wayne Simmonds z Philadelphie a Chris Stewart ze St. Louis se definitivně stali posilami Liberce v extralize. Oba hráči by dokonce mohli dres Tygrů obléct již v dnešním zápase 15. kola na ledě pražské Sparty.

Utkání Philadelphia - Nashville
zdroj: ČT24 autor: Tom Mihalek

"S oběma jsme jednali zhruba týden a od obou očekáváme zlepšení naší ofenzivy, protože to jsou hráči, kteří patří k tomu lepšímu v NHL," uvedl generální manažer Ctibor Jech na klubovém webu na adresu útočníků, kteří při výluce NHL doposud hráli za druholigové německé Crimmitschau.

Čtyřiadvacetiletý Simmonds si zahrál v uplynulém ročníku NHL s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem ve Philadelphii, kde v 82 zápasech v základní části nasbíral 28 gólů a 21 asistencí. V létě podepsal bývalý hráč Los Angeles, který patří mezi nejtrestanější hráče týmu a nevyhýbá se bitkám, s Flyers novou šestiletou smlouvu s průměrným příjmem čtyři miliony dolarů.

Stejně starý Stewart obléká v NHL dres St. Louis, v minulosti hrál za Colorado. "Díky výluce v NHL nabrala extraliga vyšší obrátky, a možná i proto nebyl náš vstup do sezony ideální. Vzhledem k tomu, že se chceme pohybovat ve vyšších patrech tabulky, jsme se rozhodli je angažovat. Jsou to šikovní hokejisté, kteří by nám měli pomoc se střílením branek," uvedl Jech.

Obě čerstvé posily by s ohledem na starty v Německu neměly mít problém s rozehraností. Simmonds v devíti zápasech za Crimmitschau vstřelil čtyři branky, přidal deset asistencí a nasbíral 35 trestných minut. Stewart dal pět gólů a zaznamenal šest finálních přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články