Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Šimek definitivně míří do NHL, prorazit zkusí v San Jose

Praha ‒ Až po vypadnutí na mistrovství světa mohl český obránce odtajnit jméno svého nového zaměstnavatele. Jeden z nejlepších extraligových obránců se dohodl na kontraktu se San Jose Sharks, kde bude spoluhráčem Tomáše Hertla. Informaci serveru iSport potvrdil Šimkův agent Petr Hemský.

Radim Šimek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sharks měli o beka libereckých Bílých Tygrů zájem už na konci loňského roku, pak se ale do hry vložili například New York Rangers. "V prosinci jsme řešili jen San Jose, ale pak se ozvalo více klubů," uvedl před šampionátem Šimek.

Kalifornský celek ale nabídku Rangers přebil. "Byli pružnější," uvedl Hemský pro iSport. Šimek by si v sezoně mohl vydělat až 830 tisíc dolarů, pokud se udrží v prvním týmu.

Čtyřiadvacetiletý obránce ještě před třemi lety působil převážně na prvoligové farmě Liberce v Benátkách nad Jizerou, od té doby ale nebývale herně vyspěl. V listopadu 2015 debutoval na turnaji Karjala v české reprezentaci a zúčastnil se dvou mistrovství světa.

"Radimův vzestup je obdivuhodný, zastupuju ho čtyři roky a za tu dobu udělal obrovský pokrok. Díky své houževnatosti, pracovitosti a s pomocí libereckého klubu se z prvoligové farmy Bílých Tygrů vypracoval až ke kontraktu v NHL," uvedl Hemský.

Je nám líto, video expirovalo.
Šimek odchází do NHL, posílí San Jose

Do zámoří mohl odejít už loni po mistrovském titulu Bílých Tygrů, rozhodl se ale ještě rok počkat. "Dohodli jsme se, že počkáme rok, během něhož zapracuje na hře, která se praktikuje v NHL, a zlepší se v angličtině. Obojí se povedlo," dodal Hemský.

Šimek se stal čtvrtým českým hokejistou, který uzavřel před nadcházející sezonou jako nedraftovaný volný hráč kontrakt v NHL. Před ním se upsali obránce Jakub Jeřábek (naposledy Podolsk) Montrealu, útočník David Kämpf (Chomutov) Chicagu a brankář Matěj Machovský (Plzeň) Detroitu.

Zdroj
iSport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články