Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šikovnější ruce mají Českobudějovičtí, kteří po nájezdech porazili Hradec

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout utkání mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. Větší obratnost nakonec předvedli domácí Jihočeši, kteří slaví vítězství 3:2. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Hradec Králové

Při absencích v základním kádru si v týmu Jihočechů odbyli extraligový debut dva junioři: Jaroslav Pouzar mladší naskočil přesně v den sedmdesátých narozenin slavného otce, připojil se také Matouš Masopust.

Po několika méně nebezpečných příležitostech na obou stranách přišlo vyloučení budějovického Šenkeříka a drtivá přesilovka Východočechů, kterou předčasně ukončil přesnou trefou od modré čáry McCormack.

Domácí odpověděli za necelou minutu. Karabáček popojel od modré čáry naproti odraženému kotouči a bez přípravy prostřelil Kiviaha. Další oslabení při trestu J. Ondráčka ubránili Jihočeši s přehledem. Před prvním odchodem do šaten se ocitl v šanci ještě Pajer po zaváhání Bindulise a na protější straně Pech, který tečoval Gulašovo nahození.

Prostřední dějství začalo pokusy agilního Oksanena a také domácího Vráblíka. Ukázkovou akci vymyslel Gulaš, jenž dlouhým úhlopříčným pasem našel na levé straně Vondrku, ten zatáhl kotouč do pásma a z jeho přihrávky se zblízka trefil Pech k levé tyčce, kam se nestačil přesunout Kiviaho.

Ve vlastním oslabení před polovinou základní hrací doby ujel robustní obránce Nedomlel. Nedokázal zakončit, ale vynutil si faul od Percyho. Přesilovka se hostům nepovedla. Poté měl velkou šanci Oksanen, nepřekonal však pozorného Hrachovinu. V dalším průběhu budějovický Štencel nádherně od vlastní branky posunul kotouč k útočné modré čáře Ondráčkovi, jeho sólo však neskončilo gólem, jenom faulem Pajera. Ani domácí nevyužili početní výhodu.

V úvodu třetí části se prezentoval nebezpečnou střelou obránce Štich, postupně však sílil tlak hradeckého týmu. Z ojedinělého protiútoku vyzkoušel Gulaš lapačku Kiviaha. Obraně Mountfieldu zamotal hlavu také Valský. Hosté nepotrestali vyloučení Gulaše, jenže krátce po jeho návratu na led vyrovnal střelou po ledě od modré čáry jihočeský odchovanec Jank. Oba soupeři se snažili rozhodnout, ale zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení vyslal pěknou střelu Vondrka, z levé strany také Štencel. Slibnou šanci nezakončili ani Gulaš s Pechem. Oksanen netrefil zdálky prázdnou branku, když si Hrachovina dopřál výlet skoro až k modré čáře. V pěti sériích nájezdů se trefili v domácím dresu Koláček a Hanzl, za hosty kontroval pouze Jergl.

Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Karabáček (M. Beránek, Štencel), 24. Pech (Vondrka, Gulaš), rozhodující sam. nájezd M. Hanzl - 13. McCormack (Kevin Klíma, Ščerbak), 53. Jank (Smoleňák, Oksanen). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Špůr, Axman. Vyloučení: 4:2, navíc J. Ondráček (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 1000 (omezený počet).

České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich - Valský, J. Novotný, J. Ondráček - Gulaš, Pech, Vondrka - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - J. Pouzar ml., J. Koláček, M. Masopust. Trenér: Modrý.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank - Lev. Cingel, Smoleňák - Oksanen, Lalancette, Ščerbak - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Pajer, Koukal, Pilař - Miškář. Trenér: T. Martinec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články