Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Šikovná teč Vlacha rozhodla o triumfu Olomouce nad Chomutovem

Olomouc ‒ Důležité vítězství v boji o předkolo play-off si připsali hokejisté Olomouce. Chomutov porazili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 zásluhou gólu Romana Vlacha z úvodní třetiny. Na desátou Plzeň tak i nadále ztrácejí čtyři body, ale mají jeden zápas k dobru. Piráti naopak nevyužili šanci poskočit do elitní šestice.

Uzdravený brankář Branislav Konrád oslavil svůj návrat do sestavy čtvrtým čistým kontem v sezoně. Vedle něj se do olomouckého mužstva vrátil i útočník Skladaný.

Po zahřívací pětiminutovce mohli jít Hanáci do vedení, když právě Skladaný našel úplně volného Ondruška, který si sjel před branku. Laco však hostující celek zachránil. Během první početní výhody domácích střílel nebezpečně i Knotek, jenže brankář Pirátů nadále odolával. Ihned po přesilovce ovšem Kohouti udeřili. Rašner nahodil puk před branku, Vlach jej tečoval a Laco byl bez šance.

Také úvod druhé třetiny vyšel domácím, brankář hostí zasahoval proti šancím Vlacha i Holce a držel naděje Chomutova na eventuální zvrat v utkání. Ve 23. minutě chytil rovněž tvrdou střelu Vyrůbalíka. Vyrovnat nicméně mohl Račuk, ale Konrád si poradil s jeho pokusem i dorážkou Sklenáře.

Hanáci odpověděli akcí Mataie a střelou Mikúše, kterou Laco chytil. Chomutov šel za vyrovnáním opět několik vteřin před koncem třetiny, jenže Konrád našel po Koblasově dorážce puk v lapačce.

První pětka Pirátů začala po druhé přestávce aktivně a blízko vstřelení gólu byl kapitán Vondrka. Další šanci nabídl hostům nechtěnou tečí Matai. Na druhé straně zkoušel Lacovu pozornost po objezdu branky Knotek.

Ve 44. minutě sudí po konzultaci s kolegy u videa neuznali branku Sundhera, jež padla po přerušení hry. V následné přesilovce vychytal Laco obránce Galvase. V 53. minutě Kohouty opět podržel Konrád, když chytil dvě obrovské možnosti Pirátů. Blafák Růžičky a nebezpečnou střelu Vondrky. Sečteno, podtrženo – Olomouc zdolala Chomutov 1:0.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - Piráti Chomutov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 11. Roman Vlach (Rašner, J. Galvas). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4174.  

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - T. Mikúš, Roman Vlach, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Jan Tomajko (Olomouc): "Pro nás to byl velmi důležitý zápas. V první části jsme byli nervózní, Chomutov nás přehrával, ale paradoxně jsme vedli. Ve druhé části se hra vyrovnala, měli jsme tam i dobré šance, bohužel jsme je nedokázali proměnit. V závěrečné pětiminutovce měli hosté šance, ale podržel nás Branislav Konrád. Za tři body jsme rádi."

Jan Šťastný (Chomutov): "Viděli jsme parádní představení obou gólmanů. V první části jsme hráli to, co jsme chtěli. Utkání bylo vyrovnané. Domácí šli do vedení, ale bylo důležité, že jsme ubránili dvě oslabení. Ve druhé části jsme nehráli dobře, ztráceli jsme kotouče, nebyli jsme na puku. Jen díky Lacovi jsme měli šanci na body. Do třetí části jsme chtěli vstoupit aktivně, vynutit si přesilovku, ale nevyšlo to. Měli jsme tam šance, ale když nedáte branku, nemůžete pomýšlet na body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články