Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sezona byla vynikající, říká Růžička i přes konec v semifinále

Praha - Jakkoli velké bylo bezprostřední zklamání z vyřazení v semifinále play-off proti Plzni, hokejová Slavia hodnotí sezonu jako velmi úspěšnou. Kouč a generální manažer Vladimír Růžička připustil, že ho druhé místo v základní části extraligy překvapilo. Nadále chce jít nastavenou cestou, na níž dává velký prostor odchovancům.

"V klubu jsme hodně spokojení, z našeho pohledu byla celá sezona vynikající. Základní část výborná, ale stejně tak i play-off, z něhož nás vyřadila silná Plzeň. Určitě musím našim hráčům hodně poděkovat," řekl Růžička. Pro Slavii i celý český hokej byla z jeho pohledu obrovským oživením účast hráčů z NHL během výluky slavné soutěže. "Všichni ti kluci to tu nastartovali. Nám hodně pomohli, ale bylo to super pro celou soutěž," prohlásil Růžička.

Útočníci Vladimír Sobotka, Roman Červenka a posléze také další velká osobnost Jaroslav Bednář, který přišel z Lugana, všichni během angažmá ve Slavii týmu výrazně pomohli. I díky nim Slavia všechny překvapila a vyhrabala se z marastu loňské účasti ve skupině o udržení. "Myslím, že to bylo po té minulé sezoně hrozně důležité i pro naše fanoušky. Zasloužili si to. Jsem za to i kvůli nim moc rád, protože nám fandili celou dobu i loni. Stojí při nás, i když se nedaří. A právě tak se pozná výborný fanoušek," ocenil Růžička.

Slavia po nepříliš povedeném rozjezdu, v němž prohrála čtyři z pěti zápasů, nezabředla do krize a držela si stabilní výkony i výsledky. "Větší krize přitom jednou za sezonu obvykle přijde na všechny, včetně týmů, které hrají dobře," připomněl Růžička. Bilance čtyř porážek z pěti zápasů se už poté neopakovala, až na samý závěr, kdy znamenala vyřazení v play-off po porážce 2:4 na zápasy s Plzní. "Je to škoda, že to nevyšlo až do toho finále, ale na druhou stranu - kdyby se pak třeba ve finále prohrálo, což už jsme si také párkrát prožili, to zklamání je pak určitě ještě větší," dodal.

Vladimír Růžička:


Žádné velké změny v hráčském kádru očekávat nelze. "Máme tu zkušené hráče, máme tu i ty mladé. A ta sezona byla hodně povedená. Chceme jít stejnou cestou, kterou jsme v posledních letech nastavili, tedy tým doplňovat postupně našimi odchovanci. Ale to neznamená, že bychom nebrali i někoho jiného," řekl Růžička. Už před časem avizoval, že přibližně tři posily by uvítal, přičemž se chystá opětovný Bednářův návrat. "S Jardou o tom už jednám," potvrdil Růžička.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články