Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Severské derby v režii Švédů. Triumf na turnaji podpořil gólem a asistencí Fagemo

Trofej pro vítěze Švédských her zůstane ve Stockholmu. O celkovém triumfu tří korunek rozhodl poslední zápas, ve kterém domácí výběr střelecky vyškolil Finy a zvítězil pohodlně 5:1. Švédové, za které se znovu prosadil i devatenáctiletý talent Samuel Fagemo (na turnaji 2+1), potřebovali na čtyři zásahy za úvodní dvě třetiny jen devět střel na bránu.

Sport
zdroj: ČT4

Hráči tre kronor položili základ k výhře nad severskými rivaly v úvodní třetině. Po 16 minutách vedli o tři branky. Nejprve se po dorážce trefil Linus Johansson, který oslavil premiérový zásah v reprezentaci. Druhý gól přidal v početní výhodě ranou z první Fagemo.

Brzy dvacetiletý útočník, který byl nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem na mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci na přelomu roku, skóroval i ve druhém reprezentačním utkání. Na 3:0 zvýšil z mezikruží Zaar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Finsko

Finové se vzpamatovali v závěru první třetiny, kdy snížil Joel Mustonen. Jenže domácí si v 37. minutě vzali tříbrankový náskok zpět. Přečíslení tři na dva zakončil Everberg.

Konečnou podobu skóre stanovil do prázdné branky při power-play hostů Linus Johansson. Švédové oplatili Finům prosincovou porážku 1:5 z moskevského Channel One Cupu.

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko - Finsko 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Linus Johansson, 9. Fagemo (Bengtsson, Nilsson), 16. Zaar (Strandberg, Pudas), 37. Everberg (Fagemo, Händemark), 59. Linus Johansson (Pudas, Bromé) - 20. J. Mustonen (Koivisto, Melart). Rozhodčí: Naumov, Judakov (oba Rus.) - Persson, Jonsson (oba Švéd.). Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Diváci: 12 166.

Švédsko: Hellberg - Pudas, Tömmernes, Bengtsson, Lundberg, Lundkvist, Sellgren - Fagemo, Händemark, Everberg - C. Klingberg, O. Lindberg, Nilsson - Zaar, Strandberg, Bristed - Sylvegard, Linus Johansson, Bromé. Trenér: Johan Garpenlöv.

Finsko: Tuohimaa - Vittasmäki, Eronen, O. Manninen, Salo, Melart, Koivisto, Parikka, Honka - Maccelli, Lehterä, Karjalainen - Innala, Ilomäki, Pajuniemi - Sallinen, Tyrväinen, Pulkkinen - Junttila, J. Lajunen, J. Mustonen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články