Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Severočeské derby rozhodla chyba Januse. Vítězství slaví Chomutov

Chomutov – Jedna špatná rozehrávka od branky gólmana Jaroslava Januse se stala klíčovou pro utkání mezi Chomutovem a Litvínovem. Piráti chybu slovenského brankáře potrestali a v severočeském derby porazili obhájce titulu 1:0. Domácí díky triumfu ukončili třízápasové čekání na vítězství. Výhru svěřencům Vladimíra Růžičky vychytal brankář Jan Strmeň, který vůbec poprvé v extralize odchytal celý zápas a nepustil za svá záda ani jednu z 20 střel.

Chomutovský David Kämpf překonává Jaroslava Januse z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, hned v první minutě měli příležitosti Červenka a Dušek. Hlavně první útočná formace Chomutova byla aktivní a často ohrožovala litvínovského brankáře Januse. Po chybách domácí obrany se dostali do příležitostí i hosté a postupně hru vyrovnali. Střelu Piroše vytěsnil ramenem třiadvacetiletý Strmeň, který výborně zasáhl i při Trávníčkově šanci.

Z vedení se radovali domácí po velké chybě Januse. Slovenský brankář rozehrál přímo na hůl Tomicovi, který našel na brankovišti úplně volného Kämpfa a ten si snadno připsal svou první trefu v sezoně.

Po 12 sekundách prostřední části šel jako první v utkání pykat na trestnou lavici chomutovský Pospíšil. V přesilové hře se dostal do samostatného úniku Hübl, jehož hákoval Rýgl, ale při následném trestném střílení nedovolil Strmeň nejlepšímu střelci soutěži zaokrouhlit počet tref na deset.

Následně se hrálo opatrněji a více gólových příležitostí si vypracoval Chomutov. Rýglovu střelu z pravého kruhu vytěsnil Janus a v přečíslení domácích volil Rutta střelu, ale netrefil branku. Litvínov zahrozil hlavně tečovanou střelou od modré čáry a Hübl v dobré pozici z dorážky netrefil branku.

Ve třetí třetině se Litvínov dostával do příležitostí hlavně po nahození puku nebo střelách od modré čáry, ale Strmeň působil jistým dojmem. Ze strany domácích se dvakrát dostal do gólových příležitostí Chlouba. Nejdříve po Kubátově chybě jeho střelu Janus vyrazil ramenem. Ve druhé příležitosti se chomutovský útočník uvolnil krásnou stahovačkou, ale z pozice mezi kruhy ani nadvakrát nepřekonal litvínovského brankáře.

Po oddechovém čase Pirátů v 51. minutě mohl vyrovnat Lukeš, ale Strmeňovi pomohla konstrukce branky. Pojistit náskok domácích mohl necelé čtyři minuty před koncem v přečíslení Pospíšil, Vondrkova přihrávka mu ale přeskočila hůl. K vyrovnání nepomohla Litvínovu ani závěrečná power play.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 17. Kämpf (Tomica). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Brejcha, Flegl. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5250.

Chomutov: Strmeň - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Jánošík, Redlihs, Šidlík, Blaha - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - Chlouba, Kämpf, Hřebejk - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka - Martynek, Hübl, Lukeš - Jánský, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - I. Řehoř, Havlíček, A. Chlapík. Trenéři Rulík, Weissmann a Šlégr.

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "V úvodu byla spousta příležitostí na obou stranách. Bylo vidět, že kdo dá gól, bude trošku na koni. Nám se povedlo vstřelit branku a od té doby mužstvo hrálo koncentrovaně. Hráli jsme dobře ve středním pásmu. Nějaké šance Litvínov měl, ale my jsme je měli taky. Hráčům musím poděkovat, že to udrželi. Byl to náročný zápas."

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Domácí nastoupili a měli převahu. Trvalo to ale chvíli, pak se hra srovnala. Dali jsme si trochu sami gól, od té doby se domácí soustředili na obranu a snažili se nás do ničeho nepouštět. Měli jsme dost šancí, abychom dali gól. To se nám nepovedlo. Pokud nevstřelíme žádnou branku, nemůžeme vyhrát."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články