Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ševc: Rozhodlo, že jsme proti Frölundě přežili první třetinu

Čtyřmi body za gól a tři asistence se podílel obránce Martin Ševc na nečekaném vítězství Liberce na ledě Frölundy 6:4 v prodloužení, které Bílým Tygrům zajistilo postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Favorizovaný švédský tým byl přitom ve finále všech tří předešlých ročníků a poslední dva i ovládl. "Pro celou organizaci je to obrovský úspěch," řekl Ševc.

Martin Ševc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Liberec dokázal v Göteborgu v dramatické bitvě odpovědět na týden starou domácí porážku 2:3 a potvrdil, že se zvedá. V extralize se odpoutal ze dna tabulky, k čemuž mu pomohly na konci minulého týdne i výhry doma nad Třincem (5:3) a v Chomutově (4:3 v prodloužení).

V Göteborgu odvrátil Liberec vyřazení trefou Martina Bakoše 50 sekund před koncem třetí třetiny při power play v pěti proti čtyřem a po 61 vteřinách nastavení zajistil v přesilovce postup Michal Bulíř.

"Nevyvíjelo se to pro nás moc dobře. Všude jsme byli o krok, možná dokonce o dva pomalejší. Naštěstí jsme dostali pouze jeden gól a v první přesilovce jsme srovnali. Třetinu jsme dohráli 1:1 a pak už se to zlepšovalo," komentoval Ševc vstup do utkání.

"Ve druhém dějství to z naší strany sice nebylo kdovíjak geniální, ale už jsme se trošku zvedali. Musím samozřejmě uznat kvalitu soupeře, která je neskutečná, ale bojovností a konečně také proměňováním šancí jsme se dostali zpět do hry a v prodloužení jsme využili přesilovku," pochvaloval si Ševc.

Přečkání úvodního tlaku Frölundy podle něj bylo klíčové. V opačném případě by podle něj Liberec těžko dotahoval větší ztrátu. "Rozhodlo to, že jsme přežili první třetinu. Teprve jsme se rozkoukávali a byli pod tlakem, ale přesto skončila remízou. Tak to v hokeji je. V této sezoně se nám už několikrát stalo, že jsme soupeře přehráli, ale místo toho jsme inkasovali. Teď to bylo naopak," uvedl Ševc.

Jako dobrý znalec švédského hokeje sám zazářil v Göteborgu čtyřmi body. "Těší mě to, ale není to to nejdůležitější. Jde o týmový výkon, nehrajeme přeci tenis. Myslím si, že jsme podali skvělý kolektivní výkon. A kanadské body... Hraju přesilovky, které jsme dnes hned třikrát využili, takže bych je sbírat měl. Je to zásluha celé naší pětky," uvedl Ševc, který ve Švédsku za šest sezon získal s Färjestadem a Skellefteou celkem čtyři tituly.

Ilustrační foto

Věří, že se loňský mistr a letošní vicemistr konečně zvedá. "Doufám v to. Není to jenom o štěstí, hlavně tomu jdeme také naproti. Už v několika posledních zápasech v lize jsme si vedli mnohem lépe, v Chomutově jsme dali čtyři branky a doma pět. Cpeme se do předbrankového prostoru, tlačíme se tam. Neříkám, že jsou to krásné góly, ale i takové branky platí. Musíme se posunout a třeba pak přijde čas i na krásné góly," podotkl Ševc.

V Lize mistrů bude Liberec pokračovat 5. a 12. prosince bitvami proti Curychu. Čtvrtfinále už je pro klub největší úspěch v soutěži. "Od začátku jsme říkali, že chceme hlavně postoupit ze skupiny a pak už půjdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká Curych, jsme ve fázi, kdy se nedá mezi soupeři vybírat. Ale naším cílem bude samozřejmě postoupit," dodal Ševc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články