Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sestřelený Mikuš opustil nemocnici, Micka se za nebezpečný hit omluvil

Praha - Otřes mozku, zlomený nos a dvě velké tržné rány u nosu a nad okem. To jsou následky tvrdého střetu dvou hráčů ve včerejším utkání Slavie s Hradcem. Obránce Peter Mikuš po něm strávil noc na dnešek v nemocnici na pražské Bulovce kvůli pozorování. Dnes byl propuštěn. Slávistický útočník Tomáš Micka dostal od sudích za trefení ramenem do hlavy trest ve hře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Hradec Králové

"Chci říct předem, že jsem ho nechtěl zranit. Mrzí mě, jak to dopadlo. Přišlo mi, že jsme jeli proti sobě, Peter odehrál puk, pak jsem do něj vlítnul. A bohužel, dopadlo to takhle," řekl Micka s tím, že soka trefil ramenem. "Nešel jsem do toho zákeřně. Měl jsem nohy na zemi, nevyskočil jsem, nezvedl jsem ruce. Šel jsem do toho čistě ramenem. Nevím, jestli mě neviděl. Proběhlo to v rychlosti a bohužel to dopadlo takhle. Doufám, že se brzo uzdraví."

Mikuš po zákroku hodně krvácel, následně opustil led na nosítkách a zamířil sanitkou do nemocnice. Micka se mu chce dodatečně omluvit. "Určitě si seženu číslo a zavolám mu, jak je na tom. Nejsem zákeřný hráč. A mrzí mě, jak to dopadlo," doplnil Micka. "Nenapadlo mě, že to skončí takhle," doplnil smutně.

"Vždycky je hrozně nepříjemné, když se něco takového stane. Zatrnulo mi. Ale na to, jak to vypadalo, to dopadlo ještě relativně dobře. Určitě jsme si oddychli," ulevil si Aleš Kmoníček, generální manažer klubu pro iSport.cz.

Sledovat dění kolem Mikuše na ledě bezprostředně po zákroku pro něj také prý bylo hodně nepříjemné. "To je pro každého hráče. Snažíme se všichni hrát tak, abychom nikoho nezranili," ujistil Micka.

Draisaitl postrádá v extralize férovost

Trenér Mountfieldu Peter Draisaitl podle svých slov zákrok dobře neviděl. "Nechtěl bych to brát na tuto situaci, jakkoliv vypadala, ale jsem tady už tři roky a prostě některým frajerům chybí respekt a úcta ke hře," uvedl český rodák a dlouholetý německý reprezentant.

"Kolik jsem tady viděl už zákroků na koleno a takové špinavé hity. Málokdo je schopný se tady postavit k tvrdé hře, to jsou tady všichni podělaní. Tohle jsem neviděl. Celkově jsou tady ale věci, na které se nedá koukat. Je to fakt hrozné," dodal Draisaitl.

Mikušovi spoluhráči doufali, že bude brzy v pořádku. Zákrok ale také nechtěli moc komentovat, dokud jej pořádně neuvidí. "Těžko říct, bylo to úplně bez puku. Nevím, jestli tam byl loket nebo něco, to nechci hodnotit, protože jsem to neviděl," podotkl brankář Pavel Kantor.

Pohled na zraněného Mikuše byl podle něj hodně nepříjemný. "Musím se přiznat, že mi bylo trošku blbě, když jsme viděl, jak z něho lije krev. Úplně jsem se roztřásl. Asi byl i chvíli v bezvědomí. Když jsem viděl, kolik z něj za tu chvíli vyteklo krve, tak bych byl asi taky. Já jsem se radši otočil a díval jsem se do publika, jak se mi dělalo špatně," uvedl Kantor.

Zdroj
ČT sport, ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články