Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šestnáctiletý Svozil první brankou v extralize pomohl Kometě k výhře v Olomouci

Kometa Brno vyhrála ve 35. kole extraligy v Olomouci 2:1 a poprvé v novém roce naplno bodovala. Hosty dostal do vedení svou první brankou v seniorském hokeji šestnáctiletý obránce Stanislav Svozil. V 50. minutě sice vyrovnal z trestného střílení Lukáš Nahodil, čtyři minuty před koncem ale rozhodl o tříbodovém zisku Brňanů další junior Karel Plášek.

Utkání Olomouc - Brno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Je to paráda, ale pro mě osobně jsou důležitější tři body do tabulky," řekl Svozil. "Že jsem nejmladší? Zní to krásně! Budu se snažit navázat na výkony, jaké předvádím, a zlepšovat se," přál si Svozil, který se stal nejmladším skórujícím obráncem v historii samostatné nejvyšší soutěže.

V úvodní minutě mohl domácí poslat do vedení Klimek, překonat brankáře Vejmelku se mu ale nepovedlo. Ani Irglova střela do branky soupeře nespadla.

Na druhé straně předložil Zaťovič puk od modré čáry si najíždějícímu Svozilovi, který už v koncovce uspěl.

Ideální šanci vyrovnat měli domácí v 18. minutě, kdy usedl k Orsavovi na trestnou lavici ještě Gulaši, Hanáci ale 21 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili. Irgl i Dujsík trefili pouze hostujícího gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Brno

Hlavními postavami utkání byli oba brankáři, domácí Lukáš i hostující Vejmelka si připsali řadu zákroků a likvidovali šanci za šancí. V závěru druhé třetiny si hosté poprvé zahráli přesilovou hru, vyloučení Nahodila ale nepotrestali.

Aktivní byl zejména Plášek, jenž několik šancí nevyužil, ale nakonec se třetí branky v sezoně dočkal. Ještě předtím ale v 50. minutě potrestal faul brněnského juniorského reprezentanta Nahodil z trestného střílení.

Plášek ale svůj nedovelený zákrok v 56. minutě odčinil, když za záda Lukáše dorazil Bartejsovu střelu. Domácí při následné početní výhodě odvolali brankáře, výhodu šest na čtyři však ve vyrovnání nepřetavili.

"Jsme rádi, že se prosadil Karel Plášek. Dva mladí střelci rozhodli zápas, ve kterém jsme určitě nebyli lepším mužstvem. Ale vezeme si tři body, za což jsme hrozně rádi," řekl trenér hostů Kamil Pokorný.

HC Olomouc - Kometa Brno 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Nahodil z trest. střílení - 2. Svozil (Zaťovič, Mueller), 56. Plášek (Bartejs, M. Erat). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Lukáš - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, Káňa - Skladaný, Kořenek, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Brno: Vejmelka - Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, J. Hruška, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Vincour - Horký, Rákos, Orsava - Kucsera, Kusko, Plášek. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články