Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sestava pro hokejovou Ligu mistrů je kompletní, Česko bude mít 7 zástupců

Praha - Hokejová Liga mistrů už má kompletní složení účastníků pro nadcházející ročník. Jako poslední se kvalifikovala v pátek po zisku titulu ve slovenské extralize Nitra. V třetím ročníku soutěže se představí sedm českých klubů - šest z domácí extraligy a navíc Znojmo z mezinárodní rakouské ligy EBEL. Soupeře v tříčlenných základních skupinách, kterých bude stejně jako loni šestnáct, se týmy dozvědí při losování v Curychu 3. května. 

Slavící hokejisté Frölundy
zdroj: ČTK/AP

Liberec, Sparta, Vítkovice a Pardubice se účastní Ligy mistrů jako jedni z 26 zakládajících členů s licencí A automaticky. Plzeň a Mladá Boleslav při účasti mezi nejlepší čtyřkou i dvou nejlepších týmů základní části Liberce a Sparty si zajistily účast postupem do semifinále. Znojmo se při jisté účasti vítěze základní části EBEL v Salcburku kvalifikovalo z druhého místa základní části a také si zahraje v soutěži poprvé.

Přehled jistých účastníků hokejové Ligy mistrů v sezoně 2016/17:

Kluby s licencí A: Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel (všechny ČR), IFK Helsinky, JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku (všechny Fin.), Adler Mannheim, Eisbären Berlín, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine (všechny Něm.), SC Bern, Fribourg-Gottéron, Curych Lions, EV Zug (všechny Švýc.), Djurgaarden IF, HC Frölunda, Färjestad, HV 71 Jönköping, HC Linköping, Lulea Hockey (všechny Švéd.), Red Bull Salcburk, Vídeň Capitals (oba EBEL).

Kluby s licencí B: HC Škoda Plzeň, BK Mladá Boleslav (oba ČR), Orli Znojmo, Black Wings Linec (oba EBEL), SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma (oba Fin.), Växjö Lakers, Skelleftea AIK (oba Švéd.), EHC Red Bull Mnichov, EHC Wolfsburg (oba Něm.), HC Davos, HC Lugano (Švýc.).

Kluby s licencí C: Stavanger Oilers, Lörenskog IK (oba Nor.), HK Nitra, HC Košice (oba SR), Rouen Dragons (vítěz Kontinentálního poháru; Fr.), Esbjerg Energy (Dán.), Gap Rapaces (Fr.), Junosť Minsk (Běl.), Sheffield Steelers (Brit.), ComArch Cracovia Krakov (Pol.). 

   

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články