Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Série Sparty a Liberce je vyrovnaná, Pražany však čekají dva domácí zápasy

Praha - Za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy nastoupí hokejisté Sparty a Liberce k další finálové bitvě o extraligový titul. Pražané budou v O2 areně hájit výhodu domácího prostředí, kterou díky úvodní výhře pod Ještědem získali na svou stranu. Bílí Tygři naopak chtějí navázat na minulý zápas, v němž dokázali porazit Spartu poprvé v sezoně v základní hrací době. V úterý se na stejném místě hraje i čtvrté utkání. Oba duely sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu.

"Série se přesouvá na náš led, před naše fanoušky, kterých bude plná hala. Očekáváme parádní atmosféru, v které chceme uspět a vyhrát. K tomu bude potřeba udržet nervy na uzdě, nenechávat se vylučovat a zlepšit hru v přesilovkách," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták. Spartě bude kvůli automatickému jednozápasovému distancu chybět Klimek, jenž za kopnutí bruslí libereckého obránce Dernera obdržel v pátek od rozhodčích trest ve hře a navíc může očekávat dodatečný disciplinární trest.

"Musíme si s tím poradit tak, jak jsme si poradili v předchozích sériích, kdy nám různě chybělo také poměrně dost hráčů," podotkl kouč Josef Jandač. Jde o hodně, finále je oboustranně vyhecované. "Myslím si však, že se držíme mnohem lépe než oni. My jsme na to připravení a nijak nás to nerozhodí. Pro zbytek celé série bude určitě rozhodujícím faktorem, jak kdo tohle zvládne," uvedl obránce Jan Švrček.

Je nám líto, video expirovalo.
Klimek už kvůli kopnutí protihráče do finále nezasáhne

V Praze počítá s plným hledištěm a bouřlivou kulisou. "Myslím, že můžeme čekat podobný hokej jako v Liberci. Lidi vás sice nakopnou, ale občas pak třeba neděláte věci, které jsou úplně správné v těch situacích. Musíme se v tomto směru ovládnout a pohlídat si to, abychom hráli hru, kterou chceme hrát," uvedl Švrček. Také jeho spoluhráč z obrany Adam Polášek věří, že sparťané zvládnou odehrát zbývající finálová utkání s chladnou hlavou a ustojí i případné provokace ze strany Bílých Tygrů.

"Oni takhle hrají. Jestli tak chtějí hrát, ať si tak hrají. My víme, s čím tam jdeme, a záleží také na rozhodčích, jestli jim to budou žrát, nebo ne. My jsme v tomto směru v pohodě. Je to finále, oba týmy do toho dávají všechno, takže jestli to bude vyhrocené, tak se nikdo nebude divit," prohlásil Polášek.

Pešán očekává vyrovnané zápasy

Liberec po úvodní porážce ve druhém duelu prohrával 0:1, ale ve druhé třetině stav otočil na 3:2 a sérii vyrovnal. "Druhé utkání už bylo z naší strany povedenější. Očekávám, že i v Praze to budou opět vyrovnané zápasy," prohlásil kouč Severočechů Filip Pešán. "Teď budou pod tlakem doma oni a budou se muset tlačit. Budeme tam chtít samozřejmě vyhrát každý zápas. Není to jednoduché, oni jsou taky dobrý tým a uvidíme, jak to bude vypadat," řekl útočník Michal Řepík. V O2 areně si zahrál v dresu Lva Praha v roce 2014 finále Gagarinova poháru proti Magnitogorsku.

"Vypadá to, že bude asi vyprodáno. Bude to pro mě rozdílné v tom, že nebudu v tom týmu, kterému budou lidé fandit. Na druhou stranu chce každý hrát před naplněnými tribunami. Uvidíme, kolik se tam dostane našich fanoušků," doplnil Řepík. Neúspěšný finálový boj o Gagarinův pohár prožili z libereckého kádru také další útočník Michal Birner a obránce Martin Ševc, podle něhož se v dalších finálových zápasech nic nezmění. "Bude to furt urputný boj o předbrankový prostor i o to, kdo bude diktovat tempo hry," řekl Ševc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články