Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Série proher Chomutova skončila. Piráti ovládli duel na Kladně

Kladno – Rekordních čtyřiadvacet zápasů čekali hokejisté Chomutova, až znovu okusí pocit vítězství. Poslednímu týmu tabulky se to povedlo až v závěrečném kole, v němž vyhráli na ledě Kladna 4:1. Domácí Rytíři se tak bez ohledu na výsledky zápasů ve skupině o udržení stali jistými účastníky baráže, kterou bude hrát i Chomutov. Dvěma góly se na výhře Pirátů podílel Josef Straka.

Hrstka domácích fanoušků věřila, že po překvapivých ziscích na hřištích Litvínova a Brna prokážou Rytíři lepší formu i proti mužstvu, se kterým se v příštích týdnech budou pravidelně utkávat, což se ale nestalo. Pikantnost střetnutí umocňoval i fakt, že proti sobě nastoupili trenéři, kteří se důvěrně znají z působení v Chomutově, domácí Čelanský a hostující Beck.

Hosté od samého začátku působili hokejovějším dojmem, více zaměstnávali gólmana Cikánka a dostali se i do vedení. Průnik Račuka zastavil Eberle jen za cenu faulu, v následné početní výhodě našel Bartečko ideálně Hrušku, který otevřel skóre.

Severočeši mohli v první třetině svůj náskok zvýšit, ale velmi dobré šance Malce zneškodnil kladenský gólman. V samém závěru úvodní části hry hráli Rytíři 120 vteřin přesilovku pět na tři, ale vůbec se jim v ní nedařilo. Brankáře Růžičku ohrozili pouze jednou.

Produktivita hostů v početní výhodě byla mnohem lepší, což potvrdili na začátku druhé třetiny. Kladno jen díky výbornému Cikánkovi neinkasovalo, ale v pokračujícím náporu Straka přece jen prostřelil strážce kladenské branky. Chvíli nato se domácím podařilo snížit, Růžičku v přesilovce překonal Kaberle.

Hosté se však brzy oklepali a po ukázkové akci trojice Kämpf - Jass - Bartečko posledně jmenovaný posunul ambice Chomutova znovu výše. V závěrečné dvacetiminutovce se utkání pouze dohrávalo. Hosté si hlídali náskok a v samém závěru Straka svým druhým gólem v utkání definitivně podtrhl vítězství hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Chomutov

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. T. Kaberle (Havlíček) - 10. D. Hruška (Bartečko), 26. J. Straka (D. Hruška, Kubinčák), 39. Bartečko (M. Jass, Kämpf), 58. J. Straka (Kubinčák, D. Hruška). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1 538.

Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Gutwald, P. Hořava, Majeský, od 21. navíc Jankovič - Rudovský, Lukáč, Zagrapan - Tenkrát, Havlíček, M. Hořava - Dalecký, Bajaruns, Eberle - Bílek, Machač, Strnad. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Chomutov: Martin Růžička - Pulpán, Malec, M. Jass, Bartejs, J. Stehlík, Krstev, Lojek - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, J. Straka, Kubinčák - Šagát, Račuk, Hřebejk - Sikora, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Jan Neliba (Kladno): "Chomutov hrál velice dobře. Musím uznat, že jsme na soupeře neměli. Potvrdilo se, že baráž bude velice těžká. Ve skupině o udržení se na barážová utkání musíme pečlivě připravit.

Jaroslav Beck (Chomutov): "Jsem nesmírně rád, že černá série porážek končí. Dnes jsme hráli velice kompaktně, jak v obraně, tak v útoku. A předvedli jsme i velice slušné přesilové hry. Baráž však bude úplně o jiném způsobu hry. A pro nás to bude rozhodující fáze celé sezony."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články