Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Série domácích výher Varů skončila, uťaly ji Pardubice

Karlovy Vary – Čtyřikrát v řadě na domácím ledě vyhráli, ale pátého triumfu do sbírky se již hokejisté Karlových Varů nedočkali. Sérii Energie ukončily Pardubice, které vyhrály 4:2. Domácí přitom ještě v polovině utkání vedli 2:, ale ještě ve druhé třetině otočili stav Lukáš Nahodil s Tomášem Kautem a v závěru pojistil výsledek při power play Západočechů do prázdné branky Petr Čáslava.

Karlovy Vary nastoupily s pozměněným složením formací a v brance s Habalem, který nahradil zraněného Závorku. Po úvodní šanci Kočího se hostům v 11. minutě po trestech Skuhravého a Jana Tomečka naskytla příležitost hrát 45 vteřin v pěti na tři. Početní výhodu po 18 sekundách využil bombou z levého kruhu Sýkora. V 15. minutě při Marcinkově vyloučení vyrovnal Skuhravý, který překvapil Kristana pokusem rovněž z levého kruhu.

Domácí v polovině zápasu stav otočili. Deylovo nahození od modré čáry tečoval Radim Hruška. Radost domácích netrvala ani dvě minuty. Po ideální přihrávce Benáka projel Nahodil domácí obranou a nedal Habalovi šanci.

Po vyrovnávací brance Východočeši ožili a začali domácí přehrávat. Velkou příležitost Radila ještě dokázal karlovarský gólman zlikvidovat, ale pak už byl po zmatcích v obraně na Kautovu střelu z bezprostřední blízkosti krátký.

V posledním dějství si Pardubice hlídaly jednobrankový náskok a snahu Západočechů o vyrovnání mařila zejména jejich častá vyloučení. Pšurný na trestné lavici pobyl hned třikrát.

Přesto Energie v posledních třech minutách vyvinula velký tlak v pásmu hostí a některé střely karlovarských hráčů jen těsně minuly hostující branku. V době největšího náporu sáhli karlovarští trenéři k power play, ale Čáslava střelou do prázdné branky pečetil výsledek.

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Skuhravý (Kverka ml., D. Hruška), 30. R. Hruška (Deyl) - 11. P. Sýkora (Tybor, Benák), 32. Nahodil (Benák, Tybor), 36. Kaut (Mojžíš, Endál), 59. Čáslava. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 3526.

Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, Kverka ml., Vachovec - Gorčík, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Mojžíš - P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Stejně jako ve Zlíně rozhodla z našeho pohledu nedisciplinovanost. Měli jsme příliš mnoho vyloučených hráčů. Z toho pramenila první branka. My se velmi nadřeme na vstřelení gólu. Za stavu 2:1 jsme si chtěli pohlídat zbytek druhé třetiny, což se nám bohužel nepovedlo. Udělali jsme chybu ve středním pásmu, byť jsme se na tuto herní situaci ještě dopoledne připravovali. V závěru nemohu našim hráčům upřít snahu o vyrovnání. Bohužel se to nepodařilo, nedá se nic dělat, liga běží dál a je potřeba hledět dopředu."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají nepříjemný hokej a v poslední době se jim i daří. Utkání rozhodly tři důležité okamžiky. Na začátku bylo důležité, že jsme přežili úvodní tlak Varů, potom jsme využili přesilovku pět na tři a třetí nejdůležitější a zlomový moment byl ten, že jsme dokázali odpovědět na vedoucí branku domácích. Do konce druhé třetiny jsme hráli nejlepší hokej a měli jsme tam těch branek vstřelit i více."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články