Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sekáč vstřelil dva góly do sítě obhájce, skóroval i "Panter" Fleischmann

New York - Útočník Jiří Sekáč poprvé v zámořské NHL vstřelil dva góly a pomohl Montrealu k výhře 6:2 nad obhájcem Stanleyova poháru Los Angeles. Dvaadvacetiletý nováček bodoval ve třetím utkání za sebou, když v předchozích dvou zaznamenal po jedné asistenci, a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Svůj třetí gól v sezoně vstřelil Tomáš Fleischmann a přispěl k výhře Floridy 3:2 po nájezdech na ledě Detroitu.

Jiří Sekáč (vpravo) a P.K. Subban se radují z gólu Montrealu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Philippe Bouchard

Montreal - Los Angeles 6:2

Sekáč, který se v předchozích 23 duelech trefil celkem čtyřikrát, v 9. minutě otevřel skóre zápasu. V přesilové hře před brankou tečoval střelu obránce P. K. Subbana od modré čáry. Asistenci na úvodní gól si připsal Tomáš Plekanec, který předtím vyhrál vhazování.

Podruhé se Sekáč prosadil v 56. minutě, kdy po nádherné individuální akci uzavřel skóre utkání. Kladenský odchovanec nejprve zkrotil puk, který vysokým obloučkem nahodil z obranného do útočného pásma Andrej Markov, objel jednoho z obránců, kličkou do bekhendu si položil brankáře a střelou z otočky zavěsil.

Výsledek 6:2 však zcela nevypovídá o obrazu hry. Hosté z Los Angeles totiž Canadiens výrazně přestříleli v poměru 46:20, a tak hlavní hvězdou utkání byl zvolen domácí brankář Carey Price, který si připsal 44 zákroků. "Kings rádi střílí a to odevšud, zvlášť při přesilovce, kdy je opravdu těžké se jim bránit. Pustili jsme je do řady šancí, ale Price dnes opět předvedl jeden ze svých skvělých výkonů," prohlásil Sekáč.

Navzdory výrazné střelecké převaze se Kings dlouho nemohli prosadit, Price poprvé kapituloval až na začátku třetí třetiny za stavu 3:0. "Víme, že Carey Price je neuvěřitelný gólman, jeden z nejlepších v lize. To se jenom potvrdilo," uvedl Drew Doughty, střelec jednoho ze dvou gólů Los Angeles. "Vyhrává svému týmu jeden zápas za druhým. Proto jsme se dnes snažili všechny puky dostat před branku, ale bohužel ze začátku jsme nehráli nejlépe a pak už bylo pozdě ztrátu dohánět," dodal Doughty.

Detroit - Florida 2:3 SN

Všechny čtyři góly v základní hrací době padly už v první třetině. Třicetiletý český útočník Fleischmann v 8. minutě vyrovnal na 1:1 poté, co zůstal nekrytý mezi kruhy, odkud se prosadil pohotovou střelou z voleje.

Penaltový rozstřel Florida vyhrála 2:0, když se proti Jimmymu Howardovi prosadili Vincent Trocheck i Brandon Pirri, zatímco Roberto Luongo na druhé straně vychytal Pavla Dacjuka i Gustava Nyquista. Panthers vyhráli v Detroitu stejně jako v minulém vzájemném duelu 2. prosince. "V téhle hale není vůbec snadné vyhrát. Detroit má skvělý tým. Viděl jsem jejich předchozí zápas s Torontem. Jasně dominovali, i když nakonec prohráli také po nájezdech," poznamenal trenér Gerard Gallant.

Pittsburgh - Calgary 3:1

Z českých hokejistů se zapsal v pátek do statistik ještě Jiří Hudler, jenž zaznamenal asistenci u jediného gólu Calgary při prohře 1:3 v Pittsburghu a bodoval poosmé z posledních deseti zápasů. Utkání nedohrál obránce Ladislav Šmíd, který po tvrdém střetu v rohu kluziště s bekem Pittsburghu Simonem Despresem odstoupil ve druhé třetině.

Edmonton - Anaheim 2:4

Výsledky:

Pittsburgh - Calgary 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky: 1. Comeau, 5. Letang, 58. Klinkhammer - 13. Gaudreau (Hudler). Střely na branku: 22:27. Diváci: 18 471. Hvězdy utkání: 1. Letang, 2. Fleury, 3. Klinkhammer (všichni Pittsburgh).

Edmonton - Anaheim 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky: 36. Pitlick, 53. Petry - 5. Vatanen, 21. Palmieri, 21. Getzlaf, 60. Thompson. Střely na branku: 23:20. Diváci: 16 839. Hvězdy utkání: 1. Vatanen (Anaheim), 2. Hall (Edmonton), 3. Getzlaf (Anaheim).

Detroit - Florida 2:3 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky: 6. Sheahan, 20. Nyquist - 8. Fleischmann, 14. Huberdeau, rozhodující nájezd Trocheck. Střely na branku: 31:26. Diváci: 20 027. Hvězdy utkání: 1. Trocheck, 2. Luongo (oba Florida), 3. Glendening (Detroit).

Montreal - Los Angeles 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Branky: 9. a 56. Sekáč (na první Plekanec), 22. Markov, 24. Subban, 50. Desharnais, 54. Andrighetto - 44. Muzzin, 51. Doughty. Střely na branku: 20:46. Diváci: 21 287. Hvězdy utkání: 1. Price (Montreal), 2. Doughty (Los Angeles), 3. Sekáč (Montreal).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy