Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sekáč se zabydluje v CSKA: Lítal jsem z lajny do lajny. Trvalo půl sezony, než jsem zapadl

Jiří Sekáč se zabydluje v Kontinentální lize v dalším špičkovém týmu. Po Kazani, se kterou v loňském roce vyhrál Gagarinův pohár, poznává český útočník CSKA Moskva. I přes dílčí neúspěchy je z možnosti hrát za slavný klub nadšený.

Jiří Sekáč
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

CSKA v minulosti kraloval klubovému hokeji v Sovětském svazu a jeho věhlas stále přetrvává, což samotný útočník potvrdil. "Stoprocentně. Vyžadují se od nás výkony, jsme za to všichni dostatečně dobře zaplacení. Je to pořád to samé. Pro každého je to velká čest hrát v takovém klubu s tak obrovskou historií. Okolo se tam navíc točí velké postavy nejen historie CSKA, ale i celého hokeje," řekl Sekáč.

Připustil také, že spoluhráči se rádi vracejí k získání titulu a na radostné momenty často vzpomínají. "Já to zažil v Kazani, ale pak druhý rok jsme neměli nejlepší. I proto, že tým se dost obměnil. Kdežto v CSKA zůstal vlastně stejný, já byl jediný, kdo přišel nový. Měli jsme horší chvilky, ale tým je natolik zkušený a je na tom výkonnostně tak dobře, že si nemyslím, že to dopadne jako v Kazani," přemítal Sekáč.

Snem i cílem je obhajoba titulu

Cíl pro letošní sezonu má tým jasný, obhájit Gagarinův pohár. "Očekává se od nás, že budeme bojovat o pohár. Máme k tomu všechny předpoklady, komfort i zázemí. Oni nic jiného nechtějí," uvedl Sekáč.

Nezastíral, že do dobře fungujícího soukolí bylo složité zapadnout, a to hokejově i lidsky. "Obojí bylo složité. Chvíli trvá, než se s klukama navzájem poznáte. Přijali mě ale suprově, je to i o tom se poznat líp. Mně to chvilku trvalo, dá se říct, že jsem se pořádně aklimatizoval až posledních pár týdnů," řekl Sekáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová reprezentace se v Plzni připravuje na Channel One Cup

Cítil, že ani na ledě to nebylo úplně ono. "Moje výsledky ani teď nejsou takové, na co jsou všichni zvyklí. Hledal jsem se, lítal jsem z lajny do lajny. Adaptace nějaký čas trvá, je to pro mě nová zkušenost. Každý se s tím popasuje jinak, mně to trvalo půl sezony, než jsem opravdu mezi kluky zapadl. Teď musím říct, že to bude už jenom lepší," řekl Sekáč.

V dosavadních 32 zápasech nasbíral 19 bodů za 9 gólů a 10 nahrávek a jeho pozice v sestavě se již ustálila. "V poslední době ano, i když nevíme, jak to bude dál. Přišel šestý cizinec, což trošku mění situaci v klubu, protože jich může hrát jen pět. Ale mám stálé místo, hraju v jedné lajně, kde jsme si sedli. Začalo nám to šlapat. Třeba ne až tolik bodově, ale celkově hrajeme super hokej, máme šance, zbytek přijde," řekl Sekáč.

Mezi životem v Česku a v Moskvě nevidí zásadní rozdíl

Ve svém osobním životě mimo hokejové mantinely je v Moskvě naprosto spokojený. "Mám tam fantastický život, nemám si nač stěžovat. S rodinou nemáme problém. Za mě musím říct, že vůbec nepoznávám rozdíl, jestli bych žil doma, nebo tam. Žiju asi 15 minut pěšky od Českého domu, zašel jsem tam už na jídlo a také jsem tam vzal kluky, trenéry i kustody v rámci teambuildingu, chtěl jsem jim ukázat trochu české kultury," řekl s úsměvem Sekáč.

Zdůraznil také, že přítomnost rodiny mu pomáhá, zejména když se mu po hokejové stránce nedaří podle jeho představ. "Negativa házím za hlavu, jsou ale zápasy, kdy je člověk naštvaný. Ale když pak přijde domů a je tam malá, která se po něm začne věšet, je to moc fajn," uzavřel Sekáč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články