Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sekáč prožil v Kazani úspěšnou sezonu a touží si zahrát na MS

Praha – V reprezentaci provázela Jiřího Sekáče loni smůla. O start na květnovém mistrovství světa, které hostilo Rusko, jej připravil otřes mozku. V prosinci utrpěl zranění během tréninku a do turnaje Channel One Cup nezasáhl. Aktuálně je však fit a věří, že si vybojuje účast na šampionátu v Paříži a Kolíně nad Rýnem.

"Doufám, že už jsem si nepříjemnosti vybral. Vždy to přišlo v blbou chvíli. Jsem typem hokejisty, který hraje v nebezpečných situacích. Zranění jsou u mě více riziková," řekl Sekáč.

I přes nedávné zdravotní problémy se do reprezentace těšil. "Národní tým je skvělá záležitost. Vše je uvolněnější. Kluci neřeší klubové záležitosti. Navíc si zahrají kvalitní hokej na dobré úrovni," pokračoval odchovanec Kladna.

S angažmá v Kazani, kam loni zamířil po dvou sezonách v NHL, je spokojený. "Byl jsem pořád mezi trojicí nejvytěžovanějších útočníků a každý zápas hrál 18 až 20 minut, někdy i více. Když vám trenér věří, tak roste sebevědomí," popsal Sekáč, jenž nasbíral ve 47 zápasech 27 kanadských bodů. V 15 utkáních play-off přidal dalších deset.

AK Bars i jeho zásluhou postoupil do semifinále KHL, kde podlehl 0:4 Magnitogorsku. "Takový výsledek nechce žádný tým. Každý chce vždycky urvat alespoň jeden nebo dva zápasy. Magnitogorsk byl ale lepší a přejel nás," uznal čtyřiadvacetiletý forvard.

Účastník MS 2014 měl v Kazani roční smlouvu, pokračování by se nebránil. V týmu vidí velký potenciál a líbí se mu i prostředí. "Je to hezké město. Plno restaurací, člověk se může občas projít, ale je tam taková kosa, že se většinou nikomu nikam nechce. Dva dny před odletem domů pořád sněžilo. Není to jako v Praze, ale na ruské poměry je to jedna z lepších destinací," prohlásil Sekáč, který hrál KHL dvě sezony i za Lva Praha.

O prodloužení smlouvy bude teprve jednat. "Pokračování v Kazani řešit v nejbližší době budeme. S agenty vše proberu a uvidíme, jaké budu mít možnosti. Teď myslím jen na to, abych se probojoval do konečné nominace pro mistrovství světa," zakončil Sekáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články