Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sekáč: Chci, aby se mi vrátila chuť k hokeji

Před rokem získal v KHL titul, letos prožil s AK Bars rychlé vyřazení. Náladu si chce Jiří Sekáč spravit v reprezentačním dresu. Zvlášť, když MS bude na slovenské půdě.

"Pro mě byla sezona dlouhá. Jezdil jsem na každý sraz a z jednoho zápasu do každého dalšího. Takže teď jsem hokej na měsíc úplně vypustil, protože jsem to potřeboval. Odpočinul jsem si a mám čistou hlavu. Už se zase těším na tréninky a na každodenní rutinu," řekl.

Podle Sekáče se letos Kazaň na rozdíl od loňska nepotkala v play-off s formou. "Všichni jsme pochopili, že i kdyby se nám podařilo přejít přes první kolo, tak na víc by to asi nebylo. Hráli jsme prostě šíleně a nezasloužili jsme si vyhrát ani zápas. Takže nebylo ani moc co rozdýchávat, prostě nám to nesedlo, nehráli jsme dobře, proto jsme byli brzy doma," uvedl.

Přiznal, že takový konec sezony v klubu se nikomu nelíbil. "Ale to je prostě hokej. Loni jsme to vyhráli a letos jsme vypadli jako první. Nemyslím si, že to bylo jen o hráčích. Všechno se to blbě sešlo. Jak rok předtím všechno vycházelo, tak letos to bylo naopak," podotkl Sekáč.

"Naše první lajna, která má dávat góly, tak je nedávala. Ostatní lajny, které nám pomáhaly, ať už bránily nebo sem tam daly gól, tak to neplnily taky. Gólmani taky nezahráli jako loni. Takhle to dopadlo," připojil Sekáč, který byl v základní části s 47 body za 23 branek a 24 asistencí z 60 zápasů nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

Ve čtyřech duelech play-off si připsal jediný bod za gól a nasbíral devět záporných bodů v bilanci plus/minus. "Bral jsem tu vinu hodně na sebe. Měl jsem hrát jinak. Já jsem se z toho snažil nějak dostat, nešlo to, cestu ven jsem z toho nenašel a utopil jsem se v tom. Vyčítal jsem to sám sobě, ale bylo to 0:4 a asi to nebylo jen mou vinou," prohlásil Sekáč.

V reprezentaci sehrál osm utkání a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. Rád by nechyběl u letošního vrcholu sezony. "Myslím, že každé mistrovství je zajímavé, ale to české a slovenské je asi pro všechny kluky ještě zajímavější," uvedl.

V Kazani, kde působil po návratu z NHL od roku 2016, mu skončila smlouva a na řešení budoucího angažmá nespěchá. "Vím, že nějaké nabídky určitě přijdou. Chci teď, aby se mi po play-off vrátila chuť k hokeji. Neřeším vůbec, co bude příští rok. Mám na to čas, až něco přijde, tak to přijde," dodal Sekáč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články