Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sejejs končí v roli generálního manažera Lva Praha

Praha - Lotyš Normunds Sejejs nebude v příští sezoně pokračovat ve funkci generálního manažera hokejistů Lva Praha. Vlastník klubu, Sportovní Holding Praha, se rozhodl neobnovit Sejejsovi smlouvu, která mu skončí 30. dubna. Pozice generálního manažera bude oficiálně zrušena.

Sejejs přišel do klubu, který má za sebou premiérovou sezonu v Kontinentální lize, před rokem. V průběhu ročníku převzal zodpovědnost za sportovní část celého holdingu, do kterého patří i extraligová Sparta.

"V rámci holdingu dochází v těchto dnech k přechodu na centrálně řízenou organizaci. Z těchto důvodů byla zrušena funkce generálního manažera Lva," uvedl předseda představenstva holdingu Petr Speychal na webu pražského klubu. Celá společnost, jejíž součástí by se měl stát i basketbalový Nymburk, se bude dělit na sportovní, marketingové, organizační a správní oddělení.

Lev pod vedením kouče Václava Sýkory postoupil do play-off, v němž vypadl v prvním kole s CSKA Moskva po prohře 0:4 na zápasy. Sýkora, který tým převzal v listopadu místo odvolaného Josefa Jandače, povede pražský klub i v příští sezoně.

Petr Speychal:

"S uplynulou sezonou Lva v KHL panuje v rámci akcionářů spokojenost. O to se velkou měrou zasloužil právě Normunds Sejejs, kterému za premiérovou sezonu KHL v Praze patří velký dík. Měl velký podíl na tom, že klub splnil stanovené výsledky, když se etabloval v KHL, a ve své premiéře postoupil do bojů o play-off."

Sejejs podle šéfa Lva dostal od klubu nabídku pokračovat v něm jako poradce vedení, což ale bývalý lotyšský reprezentant odmítl. "Chce i v budoucnosti působit v roli generálního manažera, což v naší organizaci již není možné," řekl Speychal.

Ve Lvu končí podle svého vyjádření pro hokej.cz i výkonný ředitel Martin Maškarinec. Odpovědnost za sportovní úsek by měl mít Rašid Chabibulin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články