Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šéf APK Blažek: Extraliga nemůže existovat bez klubů i svazu zároveň

Praha - Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) nebude nijak blokovat hokejovou extraligu pod vedením hokejového svazu. Už po zítřejším jednání s prezidentem svazu Tomášem Králem by tak mohlo být jasněji o novém hracím formátu nejvyšší soutěže. Svaz řídí extraligu po sportovní stránce, marketingovými právy nadále disponuje APK LH. Od roku 2013 mají zájem marketingově zastupovat extraligu tři společnosti. Asociace sice na konci března zrušila výběrové řízení, ve spolupráci s poradenskou společností KPMG ale oslovila možné partnery a v pondělí bude znát nabídky tří zájemců.

Hokejový brankář
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Původně APK LH požadovala za práva na sezonu 160 milionů korun bez DPH, tentokrát ale nejnižší nabídka stanovena nebyla. "Jinak bylo zadání stejné," uvedl prezident asociace Ladislav Blažek po dnešní mimořádné valné hromadě. Zástupci všech klubů budou o jednotlivých nabídkách jednat v pátek 27. dubna.

APK LH se nepovedlo najít marketingového partnera, který by splnil její požadavky, i proto, že nemá uzavřenou smlouvu s Českým svazem ledního hokeje o řízení soutěže. Patnáct let platnou dohodu asociace v prosinci vypověděla a na nové se nedohodla. A zřejmě už ani nedohodne, neboť svaz se rozhodl, že bude extraligu řídit sám.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Ladislava Blažka

APK LH i nadále disponuje marketingovými právy

"Svaz ale převzal jen sportovně technické řízení extraligy," naznačil místopředseda APK LH Marek Chmiel, že asociace bude nadále disponovat marketingovými právy. Zítra se uskuteční první oficiální schůzka zástupců extraligových klubů s prezidentem svazu Tomášem Králem. "Budeme jednat i o marketingových právech. Pan Král ale deklaroval, že ponechá klubům práva v současném plnění," podotkl Blažek.

Prezident APK LH Ladislav Blažek:

"Věříme, že v mnoha bodech nalezneme společnou řeč, protože jsem přesvědčen, že extraliga nemůže existovat bez klubů i bez svazu zároveň."

Jediným sporným bodem, který momentálně APK LH a svaz mohou mít, je podle všeho herní model soutěže. "Diskutujeme o třech modelech," řekl Blažek. Jakou představu mají extraligové kluby, ale před jednáním specifikovat nechtěl. Svaz preferuje model s širší baráží, do které by se zapojily nejméně dva extraligové a dva prvoligové kluby. Svůj ideální model ale rovněž nepředstavil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články