Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sedmé zápasy rozhodnou, vrcholí série Třince se Spartou a Plzně s Litvínovem

Praha - Sedmé zápasy rozhodnou o dalších semifinalistech hokejové extraligy. Do nejzazšího termínu dotáhly souboje dvojice týmů, které to k sobě měly po skončení základní části v tabulce nejblíže. Čtvrtý Třinec vyzve v rozhodující bitvě pátou pražskou Spartu, třetí Plzeň přivítá na svém ledě šestý Litvínov. Při vyrovnanosti jednotlivých utkání může být k vidění další dlouhý zápas jako v předkole mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi, neboť vítěze neurčí v případě remízy po desetiminutovém prodloužení nájezdy. Sedmé duely se v takovém případě opět hrají do rozhodujícího gólu. Obě utkání sledujte živě na programu ČT sport a našem webu.

16:50 Třinec - Sparta, komentují Robert Záruba a David Moravec

Třinec sice nezvládl šestý duel na ledě Sparty, ale ve středu doma si věří. "Hrajeme doma. Věřím, že rozhodčí budou pískat dobře jako doposud a bude to opět kvalitní zápas," uvedl trenér Josef Turek. Oceláři ve Werk areně vyhráli dva ze tří čtvrtfinálových zápasů, tentokrát se ale připravují na to, že budou pod největším tlakem. "Čelit se tomu dá kvalitním pohybem. Musíme ze sebe vyždímat všechny síly, které jsme v sezoně načerpali. Teď to musíme prodat," podotkl Turek. Třinci budou chybět obránce Vladimír Roth a útočník Jiří Polanský, kteří dostali od disciplinární komise tresty za fauly v pondělním zápase.

Sparta v pondělí odvrátila možný konec sezony a nyní chce uspět i ve Slezsku. "V Třinci jsme odehráli tři zápasy, dva špatně a jeden výborně. Na ten bychom chtěli navázat," uvedl asistent Jan Votruba. Pražané se musejí vyrovnat s nátlakovou hrou Ocelářů. "Oni se na nás vždy snaží v první třetině vlítnout a vytvořit si tlak. To musíme eliminovat," poznamenal Votruba. Hlavní kouč Josef Jandač připustil, že trochu kalkuloval s faktem, že může rozhodovat až sedmý zápas. "Nikdo asi nepočítal s tím, že série bude jednoznačná na jednu či na druhou stranu. Narazili jsme na velice silného soupeře, který má obrovské zkušenosti," vyjádřil se Jandač.


19:00 Plzeň - Litvínov, komentují Tomáš Jílek a Josef Zajíc

Plzeň odvrátila soupeřův mečbol v jeho aréně, ale dobře ví, že vyhráno díky tomu ještě zdaleka nemá. "My jsme vstali z mrtvých, Litvínov měl doma mečbol, teď budeme doma zase my. Všechno je ale otevřené a stát se může cokoliv," prohlásil asistent trenéra Michal Straka. "Sedmý zápas může být všelijaký. Zažil jsem jich spoustu a bude to o tom, kdo bude mít větší chuť, větší nasazení a větší srdíčko postoupit. Ten tým pak půjde dál," prohlásil kapitán Martin Straka.

Severočeši měli sice šestý zápas dobře rozehraný, ale po porážce zdaleka neskládají zbraně. "V Plzni bude určitě perfektní atmosféra, tak jako byla u nás. Je to otevřené, ten poslední krok je těžký a uvidíme, kdo ho udělá," prohlásil kouč Vladimír Jeřábek. Podle gólmana Pavla Francouze bude v sedmém duelu klíčové zachovat klid. "Nesmíme si připouštět velký tlak nebo nervy. Kdyby nám někdo před sérií řekl, že budeme hrát na sedm utkání, určitě bychom to brali," ujistil Francouz. "Pojedeme si to tam užít a uvidíme, co se stane. Sedmý zápas je specifický," doplnila velká opora Litvínova. 

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články