Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Schleiss má po střetu s Šimkem vážně zraněné koleno a sezona pro něj skončila

Plzeň – Vážným zraněním skončilo pro Jana Schleisse utkání proti Liberci. Jednadvacetiletý plzeňský útočník si při souboji s obráncem Radimem Šimkem na konci první třetiny poranil pravé koleno a musel odstoupit. Vyšetření v nemocnici ukázalo, že má přetržený přední zkřížený vaz a v sezoně si už nezahraje.

Zraněný plzeňský Jan Schleiss
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Vyšetření bohužel potvrdilo, že u Honzy došlo k přetržení předního zkříženého vazu v koleni a navíc je u něj podezření také na utržený postranní kolenní vaz. Odhadovaná doba léčby je minimálně půl roku," oznámil hodinu po skončení souboje tiskový mluvčí klubu Jakub Vais. Schleisse nyní čeká operace.

Dravý útočník a bývalý mládežnický reprezentant v tomto ročníku čekal na svoji první trefu až do 24. kola, přesto se držel v základní sestavě Indiánů a při absenci zraněných Nicholase Johnsona a Ryana Holwega by na něj trenéři ve druhé polovině ročníku spoléhali.

"Šel jsem do souboje s tím, že ho dohraju. Ještě jsem to neviděl, ale myslím, že to faul nebyl, nejsem si toho vědom. Schleissíkovi přeju, aby to nebylo nic vážného, aby se z toho rychle dostal. Teď po zápase mě to mrzí, ale k hokeji to asi patří," uvedl Šimek. Podle rozboru České televize však soupeře nejspíše fauloval, v souboji totiž zasáhl nohou koleno, na kterém měl Schleiss váhu těla.

Je nám líto, video expirovalo.
Schleiss se proti Liberci vážně zranil a sezona pro něj skončila
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články