Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schenn si připsal při vítězství Kanady nad Norskem 10:1 pět bodů

Buffalo/Lewiston (USA) - Hokejisté Kanady rozdrtili na MS hráčů do dvaceti let outsidera skupiny B Norsko 10:1 a útočník Brayden Schenn si stejně jako v minulém zápase proti Česku připsal pět kanadských bodů. Tentokrát se hráč draftovaný v NHL Los Angeles trefil čtyřikrát a připsal si jednu asistenci. Kanaďané zůstávají bez ztráty bodu a mají jistý postup minimálně do čtvrtfinále.

Kanaďané před 17 061 příznivci v buffalské HSBC Areně vyhráli už první třetinu 6:1, hned po 44 vteřinách druhého dějství dovršil hattrick Schenn, ale pak Norové odolávali téměř 36 minut bez inkasované branky. To i přesto, že hráli třikrát v oslabení. Až v čase 56:35 přidal svůj čtvrtý zásah Schenn a Sean Couturier s Erikem Gudbransonem dokázali dovršit "desítku".

Hlavní hvězdou kanadského výběru byl Schenn, který už proti Česku zařídil výhru 7:2 gólem a čtyřmi asistencemi. "Je to neuvěřitelný a fenomenální hokejista. Měl skvělý minulý večer a dneska v tom pokračoval," chválil svého spoluhráče z útoku na oficiálních stránkách Mezinárodního hokejové federace Quinton Howden. Schenn vládne po třech zápasech produktivitě turnaje s 12 body za šest branek a stejný počet asistencí.

Ve skupině A si Finsko výhrou nad nováčkem elitní skupiny Německem 5:1 zajistilo účast v play-off. Němci naopak už neuniknou bojům o udržení. V úvodním dějstvím drželi s favorizovaným týmem Suomi krok, ale v 17. minutě otevřel skóre Joonas Nättinen a ve druhé třetině Finové rozhodli dalšími třemi góly.

Výsledky MS hokejistů do dvaceti let

Skupina A:

Finsko - Německo 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Nättinen (Kivistö, Rajala), 27. Salomäki (Donskoi, Juntilla), 34. Donskoi (Junttila), 36. Virtanen (Pulkkinen), 57. Haula (Pulkkinen, Vatanen) - 44. Rieder (Noebels). Vyloučení: 4:3, navíc Rissanen - Mapes oba 10 min. Bez využití. Diváci: 14 362.

Skupina B:

Norsko - Kanada 1:10 (1:6, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 14. Juell - 3. Cizikas (Connolly), 5. Schenn (Johansen, Olsen), 11. Gudbranson (Schenn, Ellis), 14. Leblanc (Foligno), 15. Schenn (Howden, Gudbranson), 18. Foligno (Leblanc), 21. Schenn (Howden, Ellis), 57. Schenn (Barrie), 58. Couturier (Connolly, Despres), 60. Gudbranson (Johansen, Ellis). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 17 061.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články