Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Šancí bylo dost ale chyběl nám klid, mrzelo Fleka po duelu se Švédy

Lepší efektivita Švédů byla podle útočníka Jakuba Fleka hlavním důvodem porážky českých hokejistů 1:4 v úvodu turnaje Karjala v Linköpingu. Zatímco u domácího výběru, který po dvou třetinách vedl 4:0, byla dvacetiprocentní, Češi proměnili jediný z 18 pokusů a navíc ještě po šťastném odrazu puku od hrazení. Sobotní utkání s Finy vysílá od 16:40 program ČT sport a web ctsport.cz.

Jakub Flek v národním týmu
zdroj: ČTK/AP autor: Andreas Hillergren

Gólman Lars Johansson inkasoval jen v 58. minutě, kdy vyjel za branku zachytit nahozený puk, ale ten se odrazil nečekaně před ní a najíždějícího Filipa Chlapíka. "Chytal výborně, pustil jen jeden gól, ještě takový smolný, že se to tam odrazilo před bránu. My jsme na něj bohužel nenašli recept, i když šancí bylo dost, ale chyběl nám ve finále klid," prohlásil Flek.

Češi se snažili Švédy forčekovat, ale domácí situaci ustáli. "My jsme se po nich snažili chodit, zvlášť za nepříznivého stavu. Chtěli jsme být nepříjemní, sbírat puky, párkrát se nám to i povedlo, ale efektivita byla na jejich straně," uvedl Flek, který se dostal do role asistenta kapitána.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Česko

"Jsem samozřejmě rád, že jsem důvěru od trenérů dostal. Jsem už starší, tak se snažíme s klukama ostatní podporovat a motivovat. Občas zařvu na střídačce: 'Pojďme, makáme.' Ale já řvu i v klubu, kde áčko nemám," prohlásila osmadvacetiletá opora Karlových Varů, která letos na mistrovství světa v Rize debutovala na velké mezinárodní akci.

V reprezentaci si hráči mohli vychutnat atmosféru více zaplněné haly poprvé od loňských únorových Švédských her. Letos v květnu na Českých hrách hráli před omezeným počtem 1000 příznivců, jinak nastupovali kvůli koronavirové situaci před prázdným hledištěm. Saab Arena se zaplnila 7482 příznivci.

"Osobně to vnímám vždycky. Mám rád, když přijde co nejvíc lidí, je dobrá atmosféra a fandí se. Vnímal jsem to, byl jsem rád, byť hnali domácí, ale je to příjemnější, než když jsou prázdné ochozy. To je pak jako v divadle, není tam atmosféra," dodal Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články