Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šance na start není velká, ví Langhamer. Pro nominaci na MS ale udělá maximum

Marek Langhamer za sebou nemá ideální sezonu, v brankovišti české reprezentace má navíc pořádnou konkurenci. Přesto se čtyřiadvacetiletý gólman nevzdává. Pro pozvánku na světový šampionát udělá maximum.

Marek Langhamer
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Budu to brát den za dnem. Vím, že tam není zrovna moc velká šance, abych zůstal až do Bratislavy, ale udělám maximum, abych tu mohl být co nejdéle," řekl Langhamer. Pozvánka od trenéra Miloše Říhy mu udělala velkou radost.

"Prvním dojmem byl samozřejmě pocit štěstí. Je vidět, že ta sezona se mi vcelku podařila a já jsem za to jedině rád," pochvaloval si. Chuť do hokeje mu nechybí. "Měl jsem teď pauzu, jak jsme skončili dříve. Odpočinul jsem si a začneme od znova," sdělil Langhamer.

S Amurem skončil tak, jak při přesunu do Chabarovsku očekával. Tým zůstal na dně Východní konference. "Věděl jsem, do čeho jdu. Pak na konci sezony, když se vyměnil trenér, tak jsme začali vyhrávat. Ti kluci se znovu nastartovali a snažili jsme se udělat co nejlepší výsledek alespoň na tom konci," uvedl Langhamer.

Je nám líto, video expirovalo.
Na reprezentačním srazu nechyběli Langhamer nebo Bulíř

Původně se očekávalo, že po odchodu Marka Čiliaka bude právě on týmovou jedničkou úřadujících šampionů z Brna. I když bylo nakonec všechno jinak, mládežnický reprezentant napříč všemi kategoriemi necítí ani náznak zášti.

"Beru to jako dobrou kapitolu. Jednoho dne jsem přišel do kabiny a pan Zábranský mi říkal, že má zájem Chabarovsk. A že by mě případně vyměnil s Liborem Kašíkem. Takže říkal, že s mým odchodem nemá problém, kdybych odešel. Byl jsem rád, že mě pustil. Necítím vůbec žádnou zášť, protože pan Zábranský mi pomohl," prohlásil Langhamer.

Dojem z Chabarovsku měl dobrý i díky českým spoluhráčům Michalu Jordánovi, Janu Kolářovi a Tomáši Zohornovi. "Kluci, co tam byli, mi na začátku pomohli a patří jim ohromný dík. Bez nich by to bylo určitě jiné a byl bych hozenej do vody, ale pak jsem se tam se vším sžil a nemohl jsem si na nic stěžovat," uvedl Langhamer.

Velkým negativem je ale vzdálenost, Chabarovsk je daleko. "Už jsem to ale jednou zažil, když jsem byl v Arizoně. Je to trochu paradox, že jsem teď zase na druhé straně. Jediným minusem je, že pro kamarády i rodinu je to daleko, takže jsme si museli vystačit s přítelkyní a se spoluhráči."

Rusky při odchodu neuměl. "A rusky pořád ještě neumím, jen pár slov, ale jde to celkem rychle," pochvaloval si Langhamer, který potřebuje vyřešit svou budoucnost. "Myslím, že z Amuru je zájem, ale uvidíme až 1. dubna, co přijde," odmítl spekulovat Langhamer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články