Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šance Hertla na Soči se snižují, hrozí mu i konec sezony

San Jose (USA) – Špatné zprávy se potvrdily. Zranění útočníka San Jose Tomáše Hertla si vyžádá minimálně měsíc léčení a není vyloučeno, že dvacetiletý hráč bude muset s poraněným kolenem na operaci. Účast doposud nejlepšího nováčka NHL na olympijských hrách v Soči je tak v ohrožení a hrozí mu i konec sezony.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Damon Tarver

Hertl se zranil v zápase na ledě Los Angeles, kdy jej fauloval domácí kapitán Dustin Brown. Talentovaný útočník z duelu s poraněným kolenem odstoupil.

Účastník letošního mistrovství světa již absolvoval první rentgenové vyšetření, další ho ještě čekají. Podle Wilsona má Hertl na koleni rozsáhlé otoky a až v příštích týdnech bude jasné, jak vážné zranění je. Už první vyšetření ale prý "něco" ukázala. Zda Hertl přijde o zbytek sezony, generální manažer odhadovat nechtěl.

"Na to je teď příliš brzy. Zeptejte se mě za týden, dva nebo tři. Momentálně je prognóza taková, že bude chybět měsíc. Ale může to být déle. Jak dlouho? To teď nevím," uvedl Wilson.

Hertl dosud prožíval vydařenou premiérovou sezonu v NHL, na svém kontě má 15 gólů a patří mezi kandidáty na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. Zranění ho může připravit také o olympiádu. Reprezentační kouč Alois Hadamczik musí složení týmu oznámit nejpozději 7. ledna. Zraněného hráče by pak ještě v nominaci mohl vyměnit.

Faul Dustina Browna na Tomáše Hertla:

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články