Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

San Jose je nejlepším celkem základní části NHL

New York - Navzdory porážce 3:4 na ledě Los Angeles hráči San Jose Sharks získali poprvé v historii ocenění pro nejlepší celek základní části NHL. O Prezidentovu trofej sváděli dlouhý souboj s Bostonem, který však klopýtnul v Buffalu, tentokrát 1:6. Sobotní zápasy NHL určily kompletní složení dvojic pro první kolo play off ve Východní konferenci. Boston se utká s hokejisty Montrealu, Washington narazí na New York Rangers, New Jersey vyzvou Carolinu a Philadelphia se poměří s Pittsburghem. V Západní konferenci je zatím jasno pouze o dvojici Chicago - Calgary, složení dalších tří sérií určí až dnešní zápasy.

"Je to hezký pocit, o který jsme bojovali celý rok. Teď ale musíme zapomenout a začít se připravovat na play off," prohlásil český útočník ve službách Žraloků Milan Michálek, jehož tým prohrál poslední dva zápasy. "A to není zrovna způsob, jakým bychom chtěli zakončit základní část. Udělali jsme spoustu chyb, těch se teď už musíme vyvarovat," poznamenal obránce Dan Boyle.

V kabině Bostonu nedělali ze ztráty šance na zisk Prezidentovy trofeje vědu. "Nebudeme plakat nad rozlitým mlékem. Prostě jsme za tím nešli po hlavě," uvedl trenér Claude Julien, jehož tým prohrával v Buffalu po 18 minutách už 0:4. K vítězné rozlučce Šavlí se sezonou přispěl dvěma góly rakouský útočník Thomas Vanek, který tak dosáhl na metu 40 branek. Velkou radost z toho ale neměl. "Je to k ničemu. Před začátkem sezony jsem si přál, aby moje góly pomohly k postupu do play off. A tenhle cíl mi nevyšel. V posledních dnech jsem cítil jenom frustraci a snažil se přijít na to, co bylo špatně," řekl Vanek.

Titul krále základní části mezi jednotlivci uhájil ruský útočník Jevgenij Malkin z Pittsburghu, který nakonec v tabulce produktivity o tři body porazil svého krajana Alexandra Ovečkina. Malkin v sobotu vylepšil své statistiky o jeden gól při výhře Penguins 3:1 v Montrealu a Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče získal poprvé v kariéře díky 113 bodům. Ovečkin, jenž při prohře 4:7 na ledě Floridy vstřelil gól a na další přihrál, posbíral 110 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články