Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šampioni z Liberce rozehrají semifinálovou bitvu s Chomutovem

Praha – Vyřazovací déja vu čeká v liberecké Home Credit aréně domácí Bílé Tygry a Chomutov. Mistrovský celek totiž opanoval loňské čtvrtfinále 4:0 na zápasy. Vzhledem k vývoji sezony je favoritem i letos. Piráti ovšem v předešlé sérii nečekaně vyřadili druhý tým základní části z Třince a proti Severočechům touží zúročit herní pohodu, kterou během play-off nabrali. Přímý přenos utkání sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Liberec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Piráty jsme potkali loni, je to bojovný tým a nic jiného než bojovnou sérii nečekám ani teď. Chomutov je sebevědomý, protože zvládl dvě náročné série. Očekávám urputný hokej se soupeřem, který nedá kůži lacino. Loni to s nimi bylo těžké a letos to nebude jiné," řekl liberecký kouč Filip Pešán.

Úvahy o tom, že by měla v semifinálové sérii hrát roli únava, odmítl. "Jestli to bude výhoda, že mají v nohách tolik zápasů, prodloužení a cestování, nebo ne, se mě zeptejte až po jejím skončení," dodal.

V podobném duchu hovořil i útočník Branko Radivojevič. "Je jedno, kolik už odehráli zápasů. Dostali se na vítěznou vlnu a jsou v euforii. Je to pro ně veliký úspěch. Budou mít stejnou pauzu jako my, takže začínáme oba od nuly," prohlásil. "Sezona už jde do finiše a musíme si to užít. Chomutov bude těžký soupeř, ale chceme jít do finále," doplnil.

Asistent trenéra hostí Jan Šťastný vidí v Liberci jednoznačného favorita série. "Asi by pro ně byl neúspěch, kdyby přes nás nepřešli, ale věřím, že stát se může cokoliv. I s ohledem na to, co máme za sebou v předkole a ve čtvrtfinále s Třincem. Sebevědomí, víra a týmový duch dělají strašně moc," podotkl.

"Minulý rok měl Liberec větší individuality a rozdílové hráče. Letos to mají postavené podobně jako my - na týmové práci, která je podpořená výborným systémem hry a výborným gólmanem. Druhý rok dokazují, že svou práci v klubu dělají dobře," ocenil Šťastný.

Věří přitom, že obhájce titulu není nepřemožitelným soupeřem. "Myslím, že Liberec je hratelný celou sezonu. Střetli jsme se s ním včetně přípravy pětkrát a dokázali jsme ho třikrát porazit. Tvrdím, že na soupeře jako je Liberec, platí to, co hraje Liberec," uvedl Šťastný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články