Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Rychlý obrat Zlínu nestačil, Pardubicím vystřelil výhru Treille

Zlín dokázal během šesti minut na pomezí první a druhé třetině otočit skóre z 0:2 na 3:2, přesto ale Berani v Pardubicích získali pouze bod. Ve třetí třetině za Východočechy vyrovnal Rhett Holland a hned v první minutě prodloužení vystřelil pro Dynamo bonusový bod v přesilovce Sacha Treille. Dva góly hostů vstřelil Antonín Honejsek.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Pořád si říkáme, že hrajeme dobře, ale body nám utíkají. Pak nám na konci můžou chybět, často se stává, že je to v závěrečné tabulce jen o bod nebo o dva," uvedl Honejsek po třetí prohře Beranů za sebou.

Jak Pardubice, tak i Zlín musel v posledním extraligovém zápase skousnout vysokou prohru, a zdálo se, že rychleji se oklepalo Dynamo. Domácí v úvodu svého soupeře jasně přehrávali a po gólové dorážce Marosze, první v pardubickém dresu, šli v sedmé minutě do vedení.

Náskok poté v 11. minutě navýšil důsledný Tomášek, od kterého se puk odrazil za čáru. Druhý zásah jako by domácí uspokojil a Zlín postupně vyrovnal hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

Ke snížení stavu Beranům pomohla přesilovka, kterou v 19. minutě využil dorážející Popelka. Domácí se už viděli v šatně, ale 13 vteřin před sirénou zapomněli na Honejska, který zblízka vyrovnal.

Zlínský útočník si střeleckou chuť přenesl i do druhé části a ve 24. minutě svižnou dorážkou otočil skóre. "Až dám dvacet branek v sezoně, tak se můžeme bavit o tom, že jsem zpátky ve formě. Ty góly hodně chutnají, ale jen když se vyhraje, jinak to přebije špatný pocit z porážky," uvedl Honejsek.

Hosté se po vedoucí brance mohli soustředit na obranu a Dynamo se přes ni těžko prokousávalo. Ale šance přece jen mělo. Marosz z otočky trefil břevno a Rolinek nedotáhl samostatný únik. Tyčka zvonila i za Kloučkem, když o ni svou střelu otřel Roberts Bukarts.

Aby toho nebylo málo, tak konstrukci branky napálil v úvodu třetí třetiny ještě Treille. Dynamo ale následně přece jen vyrovnalo, když se uchytila střela Hollanda od modré čáry.

Vedení mohl domácím vrátit Bojko, ale pěknou individuální akci zakončil střelou vedle. Velkou možnost měly Pardubice i v závěru, kdy při přesilovce dorážely Tomášek se Sýkorou. Ležící Kašík kotouč do branky nepustil, a zápas tak dospěl do prodloužení.

Do něj si Dynamo přeneslo část přesilové hry a při převaze čtyři na tři už bylo úspěšné. Maroszovu střelu dorazil za Kašíkova záda Treille a přisoudil Pardubicím bonusový bod.

"Za stavu 2:0 musíme hrát mnohem chytřeji a toho výsledku si více vážit. Z pohledu začátku jsou dva body asi ztráta, ale pořád to jsou hodně důležité body do tabulky," uvedl pardubický útočník Rostislav Marosz, který si ve svém druhém vystoupení v dresu Dynama připsal první dva body.

"Jsou hezké, ale pořád to ode mě není ono, měl jsem tam i špatné momenty. Cítím, že se ještě můžu zvednout, hlavně musím zlepšit hru dozadu," dodala posila z Třince.

Dynamo Pardubice - Berani Zlín 4:3 v prodloužení (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Marosz (Rolinek, Trončinský), 11. Tomášek (Cardwell, Čáslava), 47. Holland (Dušek, M. Beran), 61. Treille (Marosz, Trončinský) - 19. Popelka (Okál, Valenta), 20. Honejsek (Freibergs, Ferenc), 24. Honejsek (Matějíček). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 7032.

Pardubice: Klouček - Wishart, Trončinský, Cardwell, Čáslava, Mojžíš, Holland - J. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - Vondráček, Bojko, Dušek - M. Beran, Poulíček, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, Rihards Bukarts - Klhůfek, P. Sedláček, Fořt. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Miloš Holaň (Pardubice): "Chtěli jsme získat tři body, i když jsme věděli, že Zlín není lehký soupeř. Od první třetiny jsme udávali ráz hry, ale nepodařilo se nám dát za stavu 2:0 pojišťující gól, i když šance jsme na to měli. Naopak při prvním gólu Zlína se mužstvo složilo a já si nedokážu vysvětlit, proč tomu tak bylo. Když si to zhodnotím, tak jsme nemuseli mít ani bod, mohli jsme mít jen jeden a máme dva. Ten jeden bodík nám možná chybí, ale mužstva si vážím za to, že zvládlo otočit nepříznivý stav."

Martin Hamrlík (Zlín): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Pardubice nás drtily, a kdyby to bylo více než 2:0, tak už bychom to těžko otáčeli. Poté přišla vzpruha v podobě gólu a hned druhý, hra se vyrovnala a tak to bylo prakticky až do konce. V závěru třetí třetiny jsme měli přečíslení dva na jednoho, mohli jsme mít tři body, ale Kubiš nedal. Na druhou stranu jsme v posledních šesti minutách hráli dvě oslabení, nemuseli jsme mít nic, takže odjíždíme spokojení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články