Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Růžičkův advokát: Pokud k předání peněz došlo, byly to oficiální finance

Praha – Bývalý kouč pražské Slavie Vladimír Růžička je v kauze údajných úplatků v hokeji ochotný spolupracovat s policií, zatím ho však nijak nekontaktovala. Trenérův advokát Vít Kučera důrazně odmítá, že by Růžička kdy přijal neoficiálně peníze, které by byly určeny pro protekci jakéhokoli hráče. Pokud už k předání peněz došlo, šlo o zdokumentované částky za přestup mladého hokejisty.

"Nikdy nebylo nikomu řečeno, že pokud dá peníze panu Růžičkovi osobně, bude hrát (jeho dítě) víc, nebo pokud nedá, tak skončí. K tomu v žádném případě nedošlo," zdůraznil Kučera.

Růžičkův advokát nepopírá, že kouč byl občas v kontaktu s rodiči mladých hokejistů. "Pan Růžička z pozice sportovního manažera s rodiči mluvil o tom, jaká částka je potřeba oficiálně zaplatit, aby hráč mohl přestoupit do jiného klubu. To jsou tabulkové hodnoty, to je to výchovné," vysvětlil Kučera. "Pokud k předání nějakých peněz došlo, tak to vždy zdokumentováno bylo. Samozřejmě v případě pana Palaščáka dokumentace z jeho strany poskytnuta nebyla, ale to je už starší kauza," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kučera: Růžičku policie zatím nekontaktovala

Podle Kučery je složité reagovat na anonymní udání. "Z těch informací, které byly zveřejněny, se nedá poznat, o které případy se jednalo," prohlásil. "Jedna paní se domnívala, že to chtěl pro sebe na ruku, ale žádný konkrétní případ, ve kterém by k tomu došlo, nebyl. Jestli si to špatně vykládala nebo si to chtěla špatně vykládat, nedokážu posoudit. Pokud k nějakému předání peněz došlo, byly to oficiální finance. Ale spíše to bylo placeno z účtů klubů. To byly jen výjimečné případy, kdy by ty peníze hradili rodiče. To bylo jen v případech, kdy klub neměl eminentní zájem na přestupu," řekl Kučera.

S policií bude Růžička podle Kučery spolupracovat. "Jsme připraveni vše potvrdit a v případech, ve kterých to bude možné, i doložit," uvedl trenérův advokát.

Zatím však policie Růžičku nekontaktovala. Kučera pouze potvrdil, že se trenér právně brání. "Už jsme oznamovali, že jsme podali trestní oznámení pro pomluvu a učiníme další právní kroky, abychom očistili jméno pana Růžičky," uzavřel Kučera.

Více o aféře zveřejněné Radiožurnálem čtěte zde. (//sport/hokej/extraliga/314130-radiozurnal-ruzicka-si-bezne-rikal-o-uplatky-kral-svolava-vykonny-vybor/)

Více o reakci ČSLH čtěte zde.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články