Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Růžičku čeká severočeské derby, Sparta hostí Plzeň

Praha - Hokejisté vedoucí Plzně se v utkání pátečního 9. kola extraligy představí na ledě Sparty. Zatímco sami mají za sebou sérii čtyř vítězství, Pražané v bojích o extraligové body třikrát v řadě prohráli. Dosud neznámou příchuť severočeského derby ochutná kouč Chomutova Vladimír Růžička v duelu proti Litvínovu. K souboji gigantů a jedněch z hlavních favoritů na zisk mistrovského titulu dojde v Třinci, kam míří Kometa Brno. Utkání Chomutov - Litvínov sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Pavel Richter.

Sport
zdroj: ČT4

17:00 Chomutov - Litvínov (ČT sport)

Chomutov zaznamenal ve třech posledních zápasech jen porážky. Nyní vyzve před domácím publikem obhájce titulu Litvínov, na který má trenér Růžička z minulosti velmi úzké vazby. "Pro mě jde o první místní derby, zatím mám zkušenost jen s jinými podobnými zápasy," připomněl dlouhou řadu pražských derby, jež se Slavií absolvoval proti velkému sokovi Spartě. "Určitě to bude zajímavé, ale my hlavně potřebujeme bodovat," zdůraznil bývalý kouč reprezentace.

Bodový zisk je hlavním motivem i pro Litvínov. "Vláďa se byl podívat na náš zápas Ligy mistrů s Vídní, ale o tom pátečním utkání jsme se nebavili. A já to ani jako derby neberu, pro nás jsou důležité body, které potřebujeme. I když samozřejmě dobře víme o síle, kterou Chomutov s řadou zkušených hráčů má," podotkl Weissmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 9. kolo hokejové extraligy

17:00 Třinec - Brno

Kometa se už představí i s americkým obráncem Danem Spangem, jenž nastoupí ve dvojici s Tomášem Kaberlem. Vedení klubu uzavřelo po krátké zkoušce kontrakt s dalším zadákem Petrem Štindlem, který ještě do hry nezasáhne. Brňanům se na soupeřových kluzištích zatím nedaří, ze čtyř zápasů získali jen tři body. "Zaměřili jsme se na zlepšení disciplíny, aby bylo v naší hře méně faulů," uvedl kouč Alois Hadamczik. "Věřím, že hráči dokážou, že umí hrát dobře, nejen když jsou pod tlakem Sparty a domácího diváka. Třinec dlouhodobě potvrzuje, že má kvalitní tým. Nic na tom nemění skutečnost, že extraligu nenastartoval podle svých představ," dodal Hadamczik.

Třinec si po úterním vyřazení z Ligy mistrů bude chtít spravit chuť na Kometě, kterou v domácím prostředí porazil čtyřikrát z posledních pěti pokusů. Sestava kouče Jiřího Kalouse je však notně prořídlá a kromě marodů Hamerlíka, Hrabala, Plíhala, Adamského a Galvase není jistý ani start kapitána Klesly, který má z úterního utkání v Jönköpingu nastřelenou ruku. "Zranění k hokeji patří, nepotýkáme se s tím jen my. Hráči, kteří hrají, musí dokázat, že do mužstva patří," předeslal Kalous.

Sport
zdroj: ČT4

17:30 Zlín - Vítkovice

Zlín téměř tři týdny nehrál kvůli havárii potrubí na ledové ploše před domácími diváky. Berani se představili jen v Chomutově a v Karlových Varech a vypadli ze zápasového rytmu. Psychicky jim pomohlo v minulém kole vítězství 2:1 na západě Čech. "Z tohoto utkání chceme vycházet i v duelu proti Vítkovicím. Soupeři nevyšel, stejně jako nám, začátek soutěže. Naším problémem je nízká střelecká produktivita, s deseti góly jsme na tom momentálně v extralize nejhůře. Na odstranění slabiny pracujeme," řekl asistent trenéra Juraj Jurík.

Vítkovické procitnutí v minulém kole odskákaly Pardubice, jenže hned v úterý Ostravané v odvetě Ligy mistrů v Tampere znovu prohráli a připsali si šestou porážku z posledních sedmi soutěžních utkání. "Přes porážku jsme utkání s Tapparou neodehráli špatně. Podali jsme výkon, na kterém se dá stavět, a chtěli bychom na něj navázat ve Zlíně. Jen pochopitelně s lepší koncovkou, na jeden gól se vyhrávat nedá," řekl trenér Ladislav Svozil. Ani zlínský led však Vítkovickým poslední dobou moc nesvědčí a poraženi z něj odešli v šesti z posledních osmi zápasů.

17:30 Mladá Boleslav - Hradec Králové

V Mladé Boleslavi dojde na souboj tabulkových sousedů. Třetí Středočeši, kteří dosud doma pokaždé bodovali, přivítají čtvrtý Hradec Králové.

18:00 Olomouc - Karlovy Vary

Souboje Olomouce a Karlových Varů po návratu Hanáků mezi elitu dávají záruku vyrovnaných a těsných výsledků: v předešlém ročníku skončilo všech šest partií rozdílem jediného gólu, z toho čtyřikrát poměrem 3:2. Hanáky proti poslednímu týmu tabulky nyní favorizuje aktuální forma, budou usilovat již o šesté vítězství v řadě. "Bereme to s rezervou, je potřeba zůstat nohama na zemi. Jsme rádi, že sbíráme body, ale soutěž je dlouhá, výsledky těsné a při takové vyrovnanosti se to zase může obrátit," uvedl asistent Jan Tomajko.

Poslední Karlovy Vary se budou muset obejít bez útočníka Radka Dudy, jenž v minulém kole proti Zlínu za úder hlavou inkasoval trest ve hře. Vedení klubu ho navíc následně potrestalo stotisícovou pokutou a zbavilo ho kapitánského "céčka", které převzal obránce Radim Bičánek.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Pardubice - Liberec

Předposlední Pardubice narazí na čím dál lépe hrající Liberec, který je jen o bod druhý. "Děláme chyby, jež patří k základním taktickým dovednostem, což tak bývá, když je tým v krizi. Je to o hlavě, hráčům to určitě není jedno. O to více musíme bojovat a hrát jednodušeji," nastínil recept na lepší výsledky pardubický kouč Miloš Říha mladší.

Liberec senzačně snadno vyřadil z Ligy mistrů Linköping, který porazil v obou zápasech tříbrankovým rozdílem. V extralize však hráli Bílí Tygři dosud jen třikrát venku a body si odváželi pouze z Plzně.

18:30 Sparta - Plzeň

Sparta má za sebou skvěle zvládnuté 1. kolo play-off Ligy mistrů, poslední šňůra tří venkovních vystoupení v extralize jí však přinesla jen dva body. "Máme za sebou úspěšné utkání na ledě Curychu, kde jsme předvedli velice dobrý výkon proti silnému soupeři. Z tohoto zápasu bychom chtěli vycházet a i proti Plzni předvést disciplinovaný výkon. Čeká nás souboj s prvním celkem tabulky, takže doufáme v kvalitní diváckou kulisu a naše vítězství," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

"Čeká nás jeden z favoritů celé soutěže se skvělým mančaftem. Těšíme se, bude to skvělé utkání. Určitě chceme udržet náš styl hry na čtyři útoky. Budeme agresivní, s organizovanou obranou a nesmíme dát Spartě příležitost k přečíslení. Sparta je strašně silná na puku, má vynikající přesilovky. Na to si musíme dát pozor," prohlásil kouč Michal Straka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články